Още по темата: Защитник на Миньор пропуска мача с Ботев

...
Още по темата: Защитник на Миньор пропуска мача с Ботев
Коментари Харесай

Ето защо в Ботев взимат свободни агенти с неясни качества

Още по тематиката: Защитник на Миньор пропуща мача с Ботев за Купата

През последния трансферен прозорец селекцията на Ботев опря до свободни сътрудници от Холандия с минало в Словакия и хърватски халф с съществуване в Албания.

Докато почитателите още се чудят дали Ван Арнем и Клустер ще свършат работа, ситуацията с Перван е по-добро. Той вкарва голове и се нагърбва с пасове на повече от 4-5 метра.

Задавали ли сте си въпросът за какво в Ботев не взимат бразилци като едно време?

За тези, които мислят, че този въпрос е незначителен ще кажа следното: Ботев печели от бразилците през последните 4-5 години. Справка - Жоао Пауло и парите, получени от Лудогорец. Парите за Фернандо Виана от арабите. Дори и Джонатан Перейра сега е по-стока от холандския си съперник. А и заплатата му не е толкоз висока, с цел да се търси метод да се освобждава. Впрочем, в този момент за освобождение на иде тирада, защото жълто-черните нямат други възможности.

Връщането на Фернандо Виана е по-скоро ход на обезсърчение. Идеята е, в случай че успее да върне равнището от предходното си появяване в Коматево, ще запълни пробойната в офанзива. Виана смени три клуба през последната година и това е сигнал, че нещо не е наред.

Общоизвестно е, че по това време европейските клубове търсят бразилски попълнения. Причината? Те са две - икономическа и чисто футболна.

Икономическата е, че след неуспеха на ръководството на Дилма Русев, Бразилия изживява тотална криза. Това обуславя взривът на престъпността в страната. По тази причина футболистите са доста склонни да излязат на гурбет в Европа, с цел да предпазят фамилиите си.

Рецесията е добре пристигнала за тимове като Ботев. В момента може да се вземе футболист с една класа по-висока от предходната година по същото време. Просто цената е по-ниска. В Ботев обаче избират свободни сътрудници, май.
Хубавото на извършване на покупки в този момент от Бразилия е, че шампионата е в разгара си (точно на полусезона) и няма проблеми с кондицията на новите играчи.

Проблемът е, че пазарът на бразилци е затворен за Ботев. Причината? Чисто икономическа. Жълто-черните босове не са спазили сделките си с футболния управител Иво Димов. Варналията е главен състезател на бразилския пазар, а и като някогашен халф (играл и в ЦСКА, за тези, които не знаят) има натъртено око и сортира качествени играчи. През последните 4-5 години той докала в Ботев една дузина играчи, които играха за тима и му донесоха доходи по-късно. Единственият неуспех бе Диого, който обаче е цвете за мирисане спрямо недоразумението Карачанаков.

Към днешна дата Димов избира да работи за ЦСКА, където търсят по-квалитетни играчи и заплащат съгласно сделката.

Сега към този момент ясно ли ви е за какво в Ботев идват нереализирали се холандци и европейци със свободни контракти? Предполагам - да!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР