Още по темата Zalando навлиза на пазарите в Австрия и

...
Още по темата Zalando навлиза на пазарите в Австрия и
Коментари Харесай

H&M закрива бранда Cheap Monday заради лоши резултати

Още по тематиката
Zalando навлиза на пазарите в Австрия и Полша

Германският онлайн магазин прибавя към продуктите си и мъжка козметика
4 окт 2018
Продажбите на H&M в България остават съвсем непроменени

За третото тримесечие на 2018 година приходите в страната са 38 млн. лева
27 сеп 2018 Шведската верига за облекла H&M ще закрие самостоятелния си бранд Cheap Monday, който не може да се оправи с проблемите, оповестява Reuters. През 2008 година H&M купи притежателя на Cheap Monday - Fabric Scandinabien. Водещите артикули на марката са евтините дънки по тялото, както и веригите магазини Weekday и Monki. Брандът има и личен онлайн магазин и физически магазин в Лондон. Използва и 3000 медиатори в света.

Слабо показване на марката

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. " Cheap Monday има обичаен бизнес модел за продажба на едро – модел, който се изправи пред огромни провокации поради измененията в промишлеността ", изясняват решението си от H&M. Като признават, че от доста време е имало отрицателна наклонност в приходите от продажби и в облагата на Cheap Monday. И това е довело до решението марката да бъде закрит.

Fabric Scandinavien беше първото придобиване в историята на шведската верига, която развива сполучлив бизнес и в България. От 2008 година до момента H&M пусна няколко самостоятелни вериги като COS и & Other Stories, с цел да разшири потребителската си база. Процесът по закриването на марката би трябвало да завърши доникъде на идната година.

По-добри доходи и по-слаба облага на групата

Основната и едноименна марка на H&M, която се старае да се приспособява към новата действителност в бранша – преобладаващи продажби през интернет, към момента съставлява по-голямата част от бизнеса на компанията. Шведската верига показа неотдавна и резултатите са за третото фискално тримесечие, от които стана ясно, че въвеждането в употреба на нова логистична система натежава над световните резултати на компанията. Отчетената облага преди данъчно облагане се свива с 20% до 4.01 милиарда крони (389 млн. евро), като понижението е много под предстоящото от интервюирани от Reuters анализатори намаляване с към 16% до 4.21 милиарда крони.

Общите доходи за тримесечието са 64.8 милиарда крони (6.29 милиарда евро), което е с 9% повече по отношение на същия интервал на фискалната 2017 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР