Още по темата Wells Fargo ще съкрати персонала с до

...
Още по темата Wells Fargo ще съкрати персонала с до
Коментари Харесай

Goldman изпревари Citigroup и е втората по големина инвестиционна банка

Още по тематиката
Wells Fargo ще редуцира личния състав с до 10%

Четвъртата най-голяма американска банка подхваща ограниченията заради финансови усложнения
22 сеп 2018
Хедж фондовете и Уолстрийт прибират облагите от търговията с въглеродни излъчвания

Секторът бележи растеж след десетилетен спад
10 сеп 2018
Deutsche Bank с двойно по-голяма облага от упованията

Преструктурирането на немската банка дава резултати, въпреки и по-бавно
17 юли 2018
Американското отделение на Deutsche Bank се провали на стрестестовете на Фед

Централната банка на Съединени американски щати подреди на Goldman Sachs и Morgan Stanley да подсилят балансите си
1 юли 2018
Американските банки минаха през първия кръг на стрес тестванията на Фед

Резултатите от тестванията демонстрират, че 35 от институциите имат задоволително капитал, с цел да преодолеят хипотетична финансова рецесия
25 юни 2018 Goldman Sachs изпревари Citigroup и си върна второто място като втората по величина капиталова банка в света по доходи. В основата на подобряването на представянето са по-добрите резултати от търговията с принадлежности с закрепени приходи и увеличението на приходите през първата половина на 2018 година, изключително в Северна и Южна Америка.

JPMorgan остава най-голямата капиталова банка в света по доходи от 2010 година насам. Morgan Stanley и Bank of America Merrill Lynch са останалите в първата петица, наблягайки световното владичество, което колосите от Уолстрийт реализираха след финансовата рецесия.

Доминацията на JPMorgan и американските банки

Класацията разкрива и неприятни вести за встъпващия в служба основен изпълнителен шеф на Goldman Дейвид Соломон, който поема кормилото на 1 октомври след отдръпването на Лойд Бланкфейн. Goldman е изгубила първото място при консултациите на пазара за сливания и придобивания, на което още веднъж е JPMorgan.
JPMorgan e преди всичко във всички с изключение на в две от 14-те категории интервенции, по които се прави класацията.

Джордж Кузнецов, началник на проучването и разбора, споделя, че като цяло банките, които са се справили добре тази година, са тези с огромен бизнес с акции, тъй като са се възползвали от повишението на потребителската интензивност в дериватите и главните услуги.

" Съединени американски щати към момента са в господстваща позиция спрямо Европа, като в множеството артикули и услуги заемат първите три места ", добави той. " Европейските банки значително са приключили преструктурирането си и в този момент са в положение още веднъж да се конкурират. Те са подложени на напън от страна на мениджмънта да усилят каузи си на своите пазари, само че в Европа има огромен брой съперници, по тази причина е мъчно да се отличиш ", приключва Кузнецов.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР