Още по темата Владимир Путин обеща на млад учен да

...
Още по темата Владимир Путин обеща на млад учен да
Коментари Харесай

Експерти от „Росатом“ се срещнаха с руски студент с проект за чиста енергия

Още по тематиката Владимир Путин даде обещание на млад академик да предложи създаването му на „ Росатом “

Експерти от „ Росатом “ се срещнаха с съветския студент Роман Яговитин, който на научна полемика преди дни разгласи пред президента Владимир Путин, че работи над значим план, който би желал да показа на държавната корпорация. Путин от своя страна му даде обещание поддръжка.

Пред експерти от „ Росатом “ в Уралския федерален университет Яговитин показа план за основаване на комплицирани оксиди за топлинни детайли, които ще разрешат да се получи чиста сила, без да се употребяват въглеводородни горива.

В центъра на концепцията стои създаване на нови дейни материали, които са основа за основаване на керамични произведения. Те от своя страна са значима част за основаване на електрохимически преобразователи, в които се получава ток непосредствено от газ. Керамиката играе ролята на мембрана и освен би трябвало да резервира топлината и да е трайна, само че и да има избрани химични свойства - характерност, за която доста лаборатории търсят най-ефективното решение.

" Доволен съм, че експертите на „ Росатом “ реагираха бързо и дойдоха в университета, с цел да обсъдят плана “, означи Яговитин.

В срещата взе участие генералният шеф на АО „ Наука и нововъведения “ (научното поделение на „ Росатом “) Павел Зайцев, който посочи, че в корпорацията съществуват положителни механизми за създаване на сходни планове.

„ Отдавна развиваме съдействие с Уралския федерален университет в региона на научните проучвания и пробното развиване. Предложеният план от Роман ще бъде в детайли изследван в „ Росатом “, разгласи Зайцев.

През последните три години размерът на научното съдействие сред Уралския федерален университет и „ Росатом” доближи 600 милиона рубли.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР