Още по темата: Виктория Томова започна блестящо мача си с

...
Още по темата: Виктория Томова започна блестящо мача си с
Коментари Харесай

Вики Томова се опъна на Наоми Осака, но...

Още по тематиката:

Виктория Томова стартира ослепително мача си с някогашната международна №1 Наоми Осака и поведе с 3-0 гейма и два пробива. След това японката съумя да оцелее и след 2-4 доминираше напълно на корта и завоюва първия сет със 7-5. Във втората част българката още веднъж стартира с пробив, само че след оспорвана и равностойна игра се срина в края и отстъпи с 3-6. Емоционалният дуел продължи 1 час и 30 минути.

Срещата беше осминафинала от шампионата " Пан Пасифик ", провеждащ се в родния град на досегашната международна №1. Надпреварата е от категория WT Premier, което при мъжете дава отговор на ATP 500. Осака е лидер на схемата.

Българката направи два ранни пробива и избави подаването си след 0-40 за 2-0. Геймовете бяха дълги и в четвъртия Наоми съумя да върне един от брейковете за 1-3.

Последва доста дълга партия с две брейк точки за Томова, само че японката се измъкна. След това Вики взе подаването си на 15 за 4-2.

В следващитете партии Осака наложи нападателния си жанр и завоюва първия сет със 7-5 за 56 минути. Точките бяха 45 на 38 за японката, която взе последните 8 разигравания.

Вторият сет стартира още веднъж с пробив за българката, която взе гейм, в който бяха разиграни общо 20 точки. Вики затвърди брейка за 2-0.

Осака върна пробива и изравни за 2-2. В идващия гейм, за финален път в мача, Томова имаше опция още веднъж да вземе подаването на съперничката си. Японката още веднъж оцеля и поведе с 3-2.

Вики взе идващото си подаване на нула, само че по-късно завоюва единствено едно разиграване от последните 13 в срещата.

В петък, за задоволство на домакините, Наоми Осака ще играе на четвъртфинал. За Томова остана удовлетворението от отличното показване в Осака.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР