Още по темата Великобритания заплашва да облага европейските фондове без

...
Още по темата Великобритания заплашва да облага европейските фондове без
Коментари Харесай

Британската икономика наваксва въпреки притесненията за глобалната търговия

Още по тематиката
Англия заплашва да полза европейските фондове без договорка за Лондонското сити

Застрашена е активността на 7 хиляди капиталови фонда, които работят на Острова
5 авг 2018
Bank of England се пробва да възстановява лихвите в изискванията на слаб напредък

Повишаването беше предстоящо, само че лирата поевтиня поради терзанията на шефа Марк Карни от хода на договарянията за Brexit
5 авг 2018 Когато английската стопанска система означи муден напредък от 0.2% през първото тримесечие, от Bank of England успокоиха, че това отразява " времето, а не климата ". Прогнозите твърдяха, че забавянето ще се стопи като снега с идването на топлото време. В петък пристигна потвърждението с данните, че растежът на Брутният вътрешен продукт за второто тримесечие е наваксал до 0.4% спрямо предходното, написа Financial Times.На годишна база стопанската система е повишена с 1.3% при 1.2% през първите три месеца на годината и съответствува с упованията.

Според експертите стопанската система се е забързала, като продажбите на дребно и строителството са били подкрепени от хубавото време и са компенсирали отрицателните резултати от снега при започване на годината. Това възобновяване демонстрира, че водещите мотори на растежа се усъвършенстват на фона на леко повишаване на потреблението на семействата и на бизнес вложенията. Британската стопанска система също по този начин е отбелязала по-голям растеж от еврозоната, която е повишена с 0.3% за същия интервал.

Повод за безпокойствие

Някои фактори будят терзание, че бизнес климатът може да се промени, защото облаците над световната стопанска система се сгъстяват. От референдума за Brexit насам експортьорите във Англия и в Европейски Съюз се възползваха от засилващото се международно възобновяване. Последните данни за Брутният вътрешен продукт и за търговията обаче демонстрират, че световното търсене отслабва на фона на разгарящата се комерсиална война сред Съединени американски щати и Китай.

Докато секторът на услугите е отбелязал растеж от 0.5% през второто тримесечие спрямо първото, а строителството е повишено с 0.9%, производството се е свило с 0.9%. От организацията на производителите EEF разясняват, че данните демонстрират " характерни проблеми за зависещите от износа браншове на производството ". " Макар че е още прекомерно рано да посочваме комерсиалните войни като източник на проблемите, данните повдигат някои терзания по отношение на евентуално в допълнение утежняване ", декларират от EEF.

Според изследване на Bank of England " забавянето в индустриалния експорт отразява намаляването на световното търсене на артикули като създадени във Англия транспортни средства и материали за обработка, предопределени за Китай ".

Прекалено рано за позитивни систематизирания

Икономистите настояват, че макар по-добрите данни за второто тримесечие, е прекомерно рано да се заключи, че стопанската система още веднъж набира скорост. Ръстът от 0.5% на бизнес вложенията може да звучи оптимистично (прогнозите бяха за 0.3%) поради несигурността по отношение на съглашението за Brexit, само че съгласно основния английски икономист на Nomura Джордж Бъкли това не компенсира задоволително спада през първото тримесечие на годината.

" Може да се чака, че несигурността ще се отразява по-явно върху вложенията през идващите месеци, защото наближаваме някои основни крайни периоди за Brexit. Особено в случай че съглашението за напускането на Европейски Съюз закъснее или не се случи въобще ", споделя Бъкли.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР