Още по темата Великобритания ще повдигне обвинение на двама руснаци

...
Още по темата Великобритания ще повдигне обвинение на двама руснаци
Коментари Харесай

Заподозрените по случая "Скрипал": Ние бяхме туристи във Великобритания

Още по тематиката
Англия ще повдигне обвиняване на двама руснаци за отравянето с " Новичок "

Според Лондон има задоволително доказателства, имената на двамата причинители са оповестени
5 сеп 2018
Новите наказания на Съединени американски щати против Русия влязоха в действие

Москва няма да има достъп до американски експорт на артикули и услуги, свързани с воеенната промишленост и националната сигурност
27 авг 2018 Двамата мъже, обвинени от Лондон за отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му, настояват, че са били туристи във Англия. Александър Петров и Руслан Боширов споделят в изявление за RT, че са разглеждали забележителности в Солсбъри и са се върнали в Лондон час по-късно.

" Градът беше в киша, намокрихме се, взехме влака и се върнахме в Лондон ", изясняват те. Петров добавя, че другари са им предложили Солсбъри, тъй като " там се намира фамозна катедрала ".

Обвиненията на Лондон

Според Обединеното кралство двамата са сътрудници на съветската военна разследваща работа, по-известна като ГРУ, и против тях има задоволително доказателства, с цел да бъдат упрекнати в отравянето. Те са пътували до английската столица от Москва на 2 март с съветски паспорти. Полицията твърди, че два дни по-късно са напръскали с нервнопаралитично вещество от групата " Новичок " външната врата на дома на Скрипал в Солсбъри, преди да се върнат в Русия по-късно същия ден.

След изявлението английски държавен представител повтори, че " тези мъже са офицери от съветската военна разследваща работа ", и упрекна Москва в неистини. Вчера съветският президент Владимир Путин съобщи, че двамата мъже са цивилни и не са престъпно проявени.

Обясненията на обвинените

В изявлението двамата обвинени удостоверяват, че имената им са тези, оповестени от Англия, само че отхвърлят, че са сътрудници от ГРУ. " Може и да сме доближили дома на Скрипал, само че не знаем къде се намира ", споделя Боширов. На въпрос за съществуването на " Новичок " те отхвърлят да са разполагали с него, както и да са го пренасяли в модифицирано парфюмно шише, както настояват английските разузнаващи. " Службите за сигурност ревизират всичко и щяха да ни попитат за какво мъже имат женски парфюм в багажа си ", разяснява Боширов.

От английското вътрешно министерство предизвестяват, че двамата мъже ще бъдат арестувани и съдени, в случай че излязат от Русия. Лондон не е изискал от Москва тяхната екстрадиция, защото Русия не екстрадира своите жители, написа Военновъздушни сили. Издадена е европейска заповед за арест, ако те пътуват до Европейски Съюз.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР