Още по темата ВЕИ ще могат да сключват договори директно

...
Още по темата ВЕИ ще могат да сключват договори директно
Коментари Харесай

Калифорния ще е първият щат, изискващ соларни панели върху новите домове

Още по тематиката
ВЕИ ще могат да подписват контракти непосредствено с потребителите

" Не си губете времето с планове като АЕЦ " Белене ", споделя президентът на EUFORES Клод Турме
22 апр 2018
Стартиращи компании могат да вземат участие в надпреварата за зелени хрумвания PowerUp!

Крайният период за кандидатстване е 15 април
7 мар 2018 Калифорния ще изисква слънчеви панели върху новите домове от 2020 година Това е първата сходна мярка в Съединени американски щати и е опит да се понижат излъчванията парникови газове, написа Guardian.

" Приемането на тези регулации съставлява огромна смяна в строителните стандарти на щата. Всеки различен щат ще следи от близко обстановката, с цел да види какво ще се случи ", споделя Робърт Раймър, механически шеф на Калифорнийската асоциация на строителната промишленост.

Национален зелен водач

Местната енергийна комисия утвърди условието дружно с нови регулации за възстановяване на вентилацията и качеството на въздуха в затворените пространства. Според изчисленията слънчевите панели ще покачат строителните разноски за еднофамилна къща с към 10 хиляди $. Но потребителите ще компенсират сумата със спестената сила.

Калифорния се нарежда като народен водач в зелената сила и упорства за повече електрически транспортни средства и по-малко излъчвания от жилищните и комерсиалните здания. " Това е доста дръзка и визионерска стъпка ", твърди Дейвид Хошчайлд, един от членовете на енергийната комисия. " Това ще бъде значима стъпка за нашия щат за продължение на водещата роля в чистата сила ", разяснява Кели Кнутсен, софтуерен шеф на Калифорнийската слънчева и складираща асоциация.

Сега мярката се нуждае от утвърждението на комисията по строителните стандарти на щата. Калифорния обновява на всеки три години своите строителни правила, в това число стандартите за енергийна успеваемост.

За и срещу

Представители на строителни компании, службите за комунални услуги и производителите на слънчеви панели се изрекоха в поддръжка на проекта. Но локални републикански водачи обявиха, че щатът не може да си разреши да заплаща повече за жилища, защото пазарът така и така е извънредно безценен. " Това ще вдигне цените и още веднъж ще направи Калифорния място, в което не можеш да си позволиш да живееш ", показва Браян Дейл, върховен републикански представител.

Мярката ще има изключения, когато слагането на слънчевите панели не е използвано или не оправдава разноските, да вземем за пример когато къщата е на сянка. Тя ще важи единствено за новопостроени домове, макар че доста поданици избират да конфигурират слънчеви панели, като употребяват щатски субсидиращи стратегии.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР