Още по темата Важните теми, които ще намерите в новия

...
Още по темата Важните теми, които ще намерите в новия
Коментари Харесай

Sveicināti un laipni aicināti Sofijā!

Още по тематиката
Важните тематики, които ще намерите в новия брой на " Капитал "

Важните тематики, които ще намерите в новия брой на " Капитал "

Така бихме споделили " Здравейте и добре пристигнали в София " на латвийски. От 1 януари 2018 година София ще приказва на 24 езика. Този неочакван космополитизъм ще сполети столицата поради председателството на Съвета на Европейски Съюз. Толкова са езиците на страните в съюза, на които ние ще сме домакини за шест месеца следващата година. Близо 30 хиляди души и към 300 събития ще се сместят в границите на шестте месеца, множеството от тях в София. с помощта на експанзията на нискотарифните превозвачи, градската стопанска система я чака една повече от добра година. И едва ли ще е последната.

Бизнесът към този момент се готви трескаво, с цел да посрещне гостите. Четиризвездните и петзвездните хотели занапред записват покачване на заетостта, а прогнозите им за 2018 година са за рекордни доходи. Търсенетоще увеличи и цените на услугите, което е късмет за градския туризъм да се развие и в други направления отвън етикета " най-евтината столица в Европа ".

Това, което занапред скапва усета от идния успех, е неприятната организация. От една страна, типично по ГЕРБ-ерски, вместо да изпълнят със наличие тези шест месеца, държавно управление и община се впуснаха в огромни поправки, които гълтам от ден на ден време и средства. От друга, има съществени подозрения за тяхното качество и смисълА на всичко от горната страна би трябвало да сме доста деликатни, когато транспортираме всички тези дипломати, бюрократи и държавни ръководители до НДК. Както сподели извънредно сериозният проблем със служебния автомобил на ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов, болтовете на мерцедесите на НСО имат свойството мистериозно да се развинтват сами. В страната на неограничените благоприятни условия за стеснен кръг хора прокуратурата не намира това за толкоз смущаващо, че да образува досъдебно произвеждане. ()

Но да оставим настрани ремонтите, хотелите и даже (не особено) тайните зависимости. Отваря се нов дипломатически небосвод пред България. Това ще бъдат шест месеца, в които ще сме най-близо до остарялата фантазия да сме " районен водач ". Най-важното, което можем да създадем, е да помогнем на прилежащите страни по пътя им към европейска интеграция. Ако има добра вест тази седмица, то това несъмнено е срещата сред новия македонски министър председател Зоран Заев и българския министър-председател Бойко Борисов, които оповестиха, че ще подпишат отлагания с години контракт за добросъседство сред Македония и България точно на Илинден (2 август). С него Македония " загърбва една глава от историята на шовинизъм и ненавист " по думите на Заев, а България най-сетне заявява, че ще поддържа прилежащата страна за влизане в НАТО и Европейски Съюз. ()

Преди обаче да е пристигнал Илинден, Видовден или каквото друго ни чака, ви окуражаваме да разгледате. Защото другата добра вест е, че лятото най-сетне пристигна.

В броя ще прочетете още:

-

-

- Капитал #беззарядно

Седмичният вестник Капитал е версия 3.0 - с нов стилен формат, дизайн и осъвременено наличие и към този момент излиза още в петък.

Може да го намерите в комерсиалната мрежа на централните сергии за печатни издания, веригите Inmedio, Relay, One minute, Lafka, бензиностанции OMV, Shell, Lukoil, " Еко ", " Петрол ", " Ромпетрол ", магазини " Фантастико ", " Билла ", " Кауфланд ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР