Още по темата: В индийския град Бангалор: Строят града-градина на

...
Още по темата: В индийския град Бангалор: Строят града-градина на
Коментари Харесай

Село се самоизхранва и споделя колите си

Още по тематиката: В индийския град Бангалор: Строят града-градина на 21. век

Почти самодостатъчно село - както от позиция на използванатаенергия, по този начин и откъм храна, се строи край Копенхаген.Наречено „ Град-градина Хелзинк “ („ Helsinge Haveby “), то ще се намира напо-малко от час път от датската столица и в него ще има 700 къщи

.Трансформирайки обичайните аграрни полета в разнороден миксот влажни зони, ливади, овощни градини и горско земеделие, новото градчеще разреши на бъдещите си жители да водят по-устойчив метод на живот спо-висока степен на самодостатъчност.

В същото време то ще предлагасъщите услуги, улеснения и независимост като огромния град.В плана обичайните къщи са сменени от обществени групи,интегрирани в естествения ландшафт на региона. По-голямата част от земятае споделена сред живущите, давайки опция за по-голямопроизводство на локална, органична храна.

Концепцията за града-градина допуска всеки гражданин на това място даможе да прекрачи прага на дома си и да си набере плодове и зеленчуци отдвора. Така естествената и чиста храна е „ интегрална услуга “ отдома, сходно на чешмяната вода. За превоз се плануват споделениелектрически коли.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР