Още по темата Умните технологии правят градовете по-сигурни и приятни

...
Още по темата Умните технологии правят градовете по-сигурни и приятни
Коментари Харесай

Студенти ще представят свои иновации на хакатон в София

Още по тематиката
Умните технологии вършат градовете по-сигурни и приятни за живеене

В София се организира второто Dutch Innovation Cafе по тематиката за устойчивите и зелени технологии, проведено от холандското посолство и Innovation Starter
12 окт 2017
Над 30 български стартъпа са финалисти в CESAwards 2017

Публиката ще има опция да дефинира районните спечелили
10 авг 2017
Студенти вършат нововъведения за бъдещето на София

Младежи ще показват свои хрумвания и планове за града в региона на цифровите артикули и услуги
5 апр 2017 Безплатна Академия за нововъведения за студенти ще се организира за пета поредна година в София. Двудневното събитие Bulgaria Innovation Hackathon на 1 и 2 юни ще е с детайли на хакатон и се провежда от организацията за нововъведения Innovation Starter и неправителствената организация " Обединени хрумвания за България " в партньорство с водещите университети в България и институционалната поддръжка на Европейската комисия. Студентите ще имат опцията да създават и презентират сами свои решения в три категории:

- Мисия: " Изобретения на бъдещето "
- Мисия: " Дигитални нововъведения "
- Мисия: " Социални решения "

На 1 и 2 юни в Литературен клуб " Перото " в НДК младежите ще разработят концепциите си под формата на 15 минутни презентации и демо версии на артикули и услуги. Надпреварата ще се организира за 24 часа под менторството на жури, в което влизат представители на бизнеса, предприемаческата екосистема и академичната общественост.

Предварителна регистрация на студенти (както самостоятелни участници, по този начин и екипи) за хакатона е отворена от 20 март доникъде на месец май на http://innovationstarterbox.bg/events/akademiya-za-inovatsii-ideite-2018-innovation-hackathon/#register. Презентациите и журирането ще стартират на 2 юни от 14:00 ч. в " Перото ". Голямата премия за тима победител през 2018 година е 10 000 лева и посещаване в Брюксел. Още две хрумвания ще бъдат отличени със специфични предметни и парични награди от сътрудници на Академия за нововъведения.

Повече информация на: http://innovationstarterbox.bg/events/akademiya-za-inovatsii-ideite- 2018-innovation-hackathon/
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР