Още по темата: Удар! Спипаха пловдивски ментета при спецакция на

Още по темата: Удар! Спипаха пловдивски ментета при спецакция на ...

Ченгета удариха и дома на алкохолния бос в Първенец.

Още по темата: Удар! Спипаха пловдивски ментета при спецакция на морето В акция за ментета: Полиция нахлу във "Винпром Първенец"

Полицията нахлу и в дома на собственика на фирмата, ръководеща винозавода в село Първенец - Иван Неделчев. Там не е открито нищо незаконно, но той ще бъде разпитан от органите на реда.

Докато униформени тарашеха дома на Неделчев, техни колеги бяха заети да щурмуват винозавода. Оттам са били иззети компютри и бутилки с алкохол за изследвания. Проби са взети от най-продаваните в България спиртни напитки - водка, уиски, мента и ракия. Тепърва назначените експертизи ще дават резултати. Проверявани са били и всички налични в завода документи – поради тази причина служители под пагон стояха над 4 часа на мястото.

С постановление на прокуратурата, обектът не е запечатан и може да продължи да работи.

Светкавичната реакция на икономическа полиция в Пловдив последва точен удар на колегите им от Варна. При тяхна акция бяха задържани трима мъже. Те били в бус, в чийто багажник имало огромно количество концентрат, маскиран в бутилки от вино.

Докато Иван Неделчев ще бъде разпитан относно буса с маскиран алкохол, по-големият му брат Тодор, който също е основен играч в бизнеса с алкохола в Първенец, се бори да отърве затвора. През март получи 2,5 години от апелативния съд за смъртта на 86-годишния велосипедист Петър Стамболов, който се отказа под гумите на Наварата на Тодор Неделчев на 13 юли 2017. Решението на магистратите не беше окончателно, а подлежеше на обжалване пред ВКС.

През юни 2018, при акция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в дома на алкохолния производител Тодор Неделчев в Първенец бяха открити голямо количество фалшиви пари. Тогава властите оповестиха, че той е бил тартор на групата, която е произвеждала и пласирала ментета на монети от 2 паунда. Най-вероятно заради този опит униформените са решили да не пожалат и брат му Иван, чийто дом беше обискиран.

Преди години Тодор Неделчев излежа и друго наказание, след като беше осъден за серия палежи в Родопската яка.

Източник: marica.bg