Още по темата: Удар! Спипаха пловдивски ментета при спецакция на

...
Още по темата: Удар! Спипаха пловдивски ментета при спецакция на
Коментари Харесай

Ченгета удариха и дома на алкохолния бос в Първенец

Още по тематиката: Удар! Спипаха пловдивски ментета при спецакция на морето В акция за ментета: Полиция нахлу във "Винпром Първенец "

Полицията нахлу и в дома на притежателя на компанията, ръководеща винозавода в село Първенец - Иван Неделчев. Там не е намерено нищо нелегално, само че той ще бъде разпитан от органите на реда.

Докато униформени тарашеха дома на Неделчев, техни сътрудници бяха заети да щурмуват винозавода. Оттам са били конфискувани компютри и бутилки с алкохол за проучвания. Проби са взети от най-продаваните в България спиртни питиета - водка, уиски, мента и ракия. Тепърва назначените експертизи ще дават резултати. Проверявани са били и всички налични в завода документи – заради тази причина чиновници под пагон стояха над 4 часа на мястото.

С разпореждане на прокуратурата, обектът не е запечатан и може да продължи да работи.

Светкавичната реакция на икономическа полиция в Пловдив последва прецизен удар на сътрудниците им от Варна. При тяхна акция бяха арестувани трима мъже. Те били в бус, в чийто багажник имало голямо количество концентрат, маскиран в бутилки от вино.

Докато Иван Неделчев ще бъде разпитан по отношение на буса с маскиран алкохол, по-големият му брат Тодор, който също е главен състезател в бизнеса с алкохола в Първенец, се бори да отърве пандиза. През март получи 2,5 години от апелативния съд за гибелта на 86-годишния велосипедист Петър Стамболов, който се отхвърли под гумите на Наварата на Тодор Неделчев на 13 юли 2017. Решението на магистратите не беше дефинитивно, а подлежеше на обжалване пред Върховен касационен съд.

През юни 2018, при акция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в дома на алкохолния производител Тодор Неделчев в Първенец бяха открити огромно количество подправени пари. Тогава управляващите оповестиха, че той е бил главатар на групата, която е произвеждала и пласирала ментета на монети от 2 паунда. Най-вероятно поради този опит униформените са решили да не пожалат и брат му Иван, чийто дом беше обискиран.

Преди години Тодор Неделчев излежа и друго наказване, откакто беше наказан за серия палежи в Родопската яка.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР