Още по темата Uber е амбицирана да стане новият Amazon

...
Още по темата Uber е амбицирана да стане новият Amazon
Коментари Харесай

Ford влиза на пазара на е-скутери

Още по тематиката
Uber е окуражена да стане новият Amazon на транспортните средства

Компанията за споделени пътувания има проект да доближи до 1 милиарда консуматори, откакто излезе на борсата
29 окт 2018
Митата върху стоманата и алуминия ще понижат облагата на Ford с 1 милиарда $

От Honda също обявиха, че рестрикциите биха нараснали разноските ѝ със стотици милиони долари
30 сеп 2018
Тротинетките към този момент не са за деца

Eлектрическите скутери вземат решение доста проблеми на градското напредване
10 авг 2018
Градовете на бъдещето вървят на ток

Ускореният спринт на електроавтомобилите неизбежно ще повлияе на шума и замърсяването в градската среда
19 май 2017 Като част от програмата си за преструктуриране американският авто производител Ford купува калифорнийския стартъп Spin, който отдава чартърен през приложения електрически скутери. Щатската

Според Ford се оформя все по-голяма пазарна ниша за дребни транспортни средства в градска среда, за която компанията желае да се състезава посредством Spin, написа Financial Times. Не на последно място, развиването на електрически скутери за градска среда може да донесе първокласен опит в създаването на самостоятелни коли.

Развиваща се пазарна ниша

Spin не е водещата компания на пазара за " микромобилност " – тази купа се държи от доста по-големите Bird и Limе, всеки от които си е обезпечил финансиране за стотици милиони долари и се предлага в над 100 града по света. Spin са показани на 7 американски пазара и имат няколко дузини разрешителни за наем на колелета и скутери, от които Ford ще може да се възползва. От Ford не разкриха детайлите на договорката, само че Axios оповестява, че придобиването на Spin е коствало 40 млн. $.

С предпочитание за конкуренция

Ford преструктурира личното си отделение за градска подвижност Ford X при започване на тази година. До този миг, 115-годишният авто производител не беше декларирал предпочитание да навлиза в микро пазара. След придобиването обаче, шефът на Ford X Суни Мадра съобщи, че елетрическите скутери доста тъкмо запълват потребностите на разрастващия се пазар. Ford X се надява до 2020 година да предлага услуги по микробилност в над 100 града.

Ford е първият производител на коли, който навлиза на пазара на наем на е-скутери и мобилни услуги. Подобно разгръщане изисква обилни вложения на флотилията от електрически скутери на Spin. Ако Ford се надяват да догонят Bird и Lime, това би означавало десетки до стотици милиони долари инвестиции.

В същото време, други стартъпи също напредват с вложения в електрически скутери и колела за десетки милиони. Ford X ще срещне мощна конкуренция в градската подвижност. Според Мадра, Ford X и Spin ще могат да се възползват от наличните разрешителни на добития стартъп, както и от дългогодишните връзки на Ford с американските общини, с помощта на които може да се получат още разрешителни. Не на последно място идват и огромният опит на Ford във веригите на предлагането и производството.

Компанията подсигурява, че дълготрайните им проекти си остават развиването на електрически и самостоятелни коли. Според Суни Мадра, опитът, който компанията ще развие с създаването и предлагането на електрически скутери и мобилни услуги, ще е определящ при развиването на самостоятелни коли за градски транспорт.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР