Още по темата: Турист загина след ваканция на Слънчев бряг

...
Още по темата: Турист загина след ваканция на Слънчев бряг
Коментари Харесай

Без паника: Няма легионерска болест в Слънчев бряг

Още по тематиката: Турист почина след почивка на Слънчев бряг

Отрицателни са пробите, взети от хотел в Курортен комплекс „ Слънчев бряг “, където починаха двама английски туристи, за които има подозрение, че са инфектирани с инфекциозното заболяване Легионерска болест, оповестяват от Министерство на здравеопазването. Информацията за двамата туристи беше оповестена в английски медии.

Във връзка със подозренията за заразяване с инфекциозното заболяване Легионерска болест (легионелоза) на двама жители на Англия, Министерството на здравеопазването осведоми, че годишно в Европа се записват по към 10 000 случая, като водещи страни по брой болести са Франция, Германия, Италия и Испания.

По отношение на съответните случаи със подозрения за заразяване с инфекциозното заболяване Легионерска болест Министерство на здравеопазването обръща внимание, че хотелите в Курортен комплекс „ Слънчев бряг “ годишно подлежат на планов и извънпланов (по сигнали) надзор от РЗИ - Бургас, включително и надзор за съществуване на легионели.

Пробите, взети от съответния хотел преди началото на летния туристически сезон, са негативни.

Основните способи за заразяване са посредством инхалиране на легионелите с водни капчици от душови уредби, охладителни кули, декоративни фонтани, системи за изстудяване посредством водна мъгла и други

Заболяването най-често провокира тежки пневмонии, като смъртността доближава до 10%.

Предпазните ограничения включват поддържане на добра хигиена на водопроводни и душови съоръжения, климатици с водна циркулация и други водни уреди.

Източник: standartnews.com
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР