Още по темата: Трябва ли общините "Родопи" и "Марица" да

...
Още по темата: Трябва ли общините "Родопи" и "Марица" да
Коментари Харесай

Кметът на община Родопи за преминаването на двете...

Още по тематиката: Трябва ли общините "Родопи " и "Марица " да минат към Пловдив Кметът на община "Марица ": Ние сме селски хора, не желаеме да живеем по градски Пари от бюджета на Пловдив постоянно отиват при съседите Здравко Димитров: Сливането на "Родопи " и "Марица " ще стане по натурален метод със единодушието на всички

Г-н Спасов, би трябвало ли общини като " Родопи " и " Марица " да преминат към Пловдив?

Не очаквайте да поддържа тази концепция. Ние нямаме потребност от присъединение към Пловдив и индикаторът за това е референдумът в Ягодово, който приключи с цялостен провал преди години. По спомен ще ви изтъквам, че тогава от 2000 души с право на глас излязоха да гласоподават едвам 400 души. Гласувалите " за " бяха още по-малко. Всичко приключи с цялостен провал, и то във време, когато общината бе във финансова рецесия.

Все повече инфраструктурни обекти обаче се поддържат от Пловдив. Един от образците бе прехвърлянето на част от Асеновградско шосе от вашата община на Пловдив за асфалтиран, да вземем за пример ?

Голяма част от парцелите ни са в регулацията на Пловдив, имаме стигащи чак до Митницата. Смятам, че е обикновено, когато те попадат в регулацията на Пловдив, градът да се погрижи за тях. Държа да отбележа, че това се случи в спешните времена, когато заварихме едно тежко ръководство. Сега общината е в първите 60 по финансова непоклатимост. Тази година вкарваме 2 млн. лева в ремонт на улици.

Но дребните общини като че ли не съумяват да обезпечат базовите нужни неща за добър живот на жителите си като улици, осветяване. Жителите им водят децата си в Пловдив на учебно заведение, употребяват локалните здравни центрове, а селата се трансформират в новата " спалня "?

Не съм склонен. Да, изоставаме в инфраструктурно отношение, само че при нас още е тази болест на демокрацията - сменят се статути, строят се жилища, а по-късно улици. Докато би трябвало да е назад. Ясно е, че през днешния ден се бърза да се купи парцел при нас, тъй като на следващия ден може и да нямат тази опция. Неслучайно в избрани стадии надминахме община Пловдив по издадени строителни позволения. А и не се ли питате за какво 90 % от съветниците и кметове на Пловдив избират да живеят в нашите села, като са толкоз неприятни.

Нямаме потребност от присъединение. Вече целият свят се глобализира. А и последната статистика сочи, че сред 60-80 компании действат в огромните села на общината ни. Работната ръка не доближава и ние дърпаме работна ръка от Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР