Още по темата Тръмп обяви Русия и Китай за съперници

...
Още по темата Тръмп обяви Русия и Китай за съперници
Коментари Харесай

Кремъл: САЩ имат стратегия с имперски характер

Още по тематиката
Тръмп разгласи Русия и Китай за противници в нова тактика за национална сигурност
от Дневник,18 дек 2017
" Ревизионистки сили " и " измамнически режими " са главните закани за Съединени американски щати
от Дневник,13 дек 2017 Новата тактика за национална сигурност на Съединени американски щати, която президентът Доналд Тръмп показа в понеделник, има имперски темперамент и показва нежеланието на Вашингтон да се откаже от концепцията за еднополюсен свят. Така разяснява през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков документа, в който Русия е оповестена за световен противник на Съединени американски щати.

По думите му съветските специалисти се нуждаят от повече време, с цел да проучат тактиката, само че даже при незадълбочен прочит се виждало, че тя има " имперски темперамент ".

" Особено в частите, където по този начин или другояче се загатва нашата страна, документът има имперски темперамент, налице е отвращение за отвод от еднополюсен свят, освен това стнава дума за упорито отвращение да не бъде признат многополюсния свят. Безусловно, ние не можем да се съгласим с отношението към нашата страна като към опасност за сигурността на Съединени американски щати ", добави представителят на съветския президент.

От друга страна, Песков означи, че имало и " скромни позитивни моменти ", като да вземем за пример готовността на Съединени американски щати да си сътрудничи в области, съответстващи на ползите на американците ". " Това изцяло кореспондира с нашия метод, за който приказва и президентът (Путин). Москва също търси съдействие със Съединени американски щати там, където това е преференциално за нас, и дотолкоз, доколкото са подготвени да създадат насрещни крачки американските ни сътрудници. "

В понеделник Reuters цитира дипломатическа депеша към посолствата по света с указания по какъв начин да бъде представяна новата тактика за национална сигурност. В нея се споделя, че " посредством осъвременени форми на подривна тактичност, Русия се меси във вътрешната политика на страни по света ".

Текстът не загатва непосредствено съветската интервенция в американските избори през предходната година, само че се съдържа следната констатация: " Русия употребява осведомителни интервенции като част от нападателните си кибер старания да въздейства на публичното мнение по планетата. Нейните акции за оказване на въздействие смесват секрети разследващи интервенции със основаването на подправени персони онлайн посредством финансирани от страната медии, медиатори и платени консуматори на обществени мрежи, известни още като тролове ".

За ситуацията в Европа в инструкцията на Държавния департамент, която не е секретна, се споделя: " Русия се пробва да отслаби доверието към уговорките на Америка в Европа. С нашествията си в Грузия и Украйна Русия показва предпочитание да употребява мощ против суверенитета на страни в региона ".

Хари Казианис, анализатор в консервативния Център за национални ползи, разяснява, че " президентът Путин надали ще се зарадва на това, че му слагат етикет, обявяващ го в действителност за зложелател на Америка ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР