Още по темата ТЕЦ "Марица Изток 2" търси 25 млн.

...
Още по темата ТЕЦ "Марица Изток 2" търси 25 млн.
Коментари Харесай

ТЕЦ Марица Изток 2 удължи срока за приемане на оферти за овърдрафт от 25 млн. лв.

Още по тематиката Топлоелектрическа централа "Марица Изток 2 " търси 25 млн. лева овърдрафт от банки

Държавната Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 “ е удължила периода за приемане на предложения от банки, искащи да провиснал заем на сдружението. Сега срокът за „ даване на заем за оборотни средства под формата на овърдрафт “ е продължен до края на работния ден на 10 април. Припомняме, че финансово закъсалата Топлоелектрическа централа търси оборотни средства за общо 25 млн. лева посредством социална поръчка в две обособени позиции – едната позиция е за овърдрафт за 15 млн. лева, а другата е за 10 млн. лева

Според разпоредбите на процедурата за избор на финансова институция е трябвало да са постъпили най-малко пет предложения. Очевидно това изискване не е изпълнени и поради това е продължен срокът на поръчката. При настоящето отваряне на предложения, даже и да няма петима претенденти централата би трябвало или да избере най-подходящата оферта, или да стартира публичната поръчка изначало.

Един от факторите, които възпират банките да провиснал заем на въглищната централа е, че липсва поръчителство за отпущането на средствата. Това изискване е особено записано в изискванията на публичната поръчка.

Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 “ е в тежко финансово положение сега като се чака загубата на централата за 2018 година да бъде към 300 млн. лв.. Тежкото финансово състояние е подбудено от високите цени на квотите за нездравословни излъчвания, които ТЕЦ-ът би трябвало да закупува, с цел да работи.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР