Още по темата: Световното по таекуондо се открива днес в

Още по темата: Световното по таекуондо се открива днес в ...

Здравко Димитров откри Световното първенство по....

Още по темата: Световното по таекуондо се открива днес в Пловдив

Областният управител Здравко Димитров откри двадесет и първото Световното първенство по таекуон-до ITF в зала „Колодрума“. В Пловдив е и президентът на Световната федерация по таекуон-до ITF проф. Ри Йон Сон. В официална церемония участваха над 1500 участници от 84 държави, които ще се състезават във всички възрастови групи – юноши, девойки, мъже, жени и ветерани.

Преди официалното откриване за доброто настроение на присъстващите се погрижи Биг Бенд „Пловдив“.Биг Бенд „Пловдив“ в действие

Състезанията ще се провеждат на седем ринга, информира вицепрезидентът на Българската федерация Костадин Димитров. Спортистите ще мерят сили в дисциплините – спаринг, форма, специална техника, самозащита, като за първи път ще е включено пауър таекуон-до.Здравко Димитров бе посрещнат от вицепрезидента на Българската федерация Костадин Димитров

В българския отбор, който ще представи страната ни, са включени 68 състезатели, 14 от които са от пловдивския Армейски спортен таекуон-до клуб "Тракия". От началото на седмицата националите ни тренират усилено в града под тепетата под ръководството на треньора Тодор Козлодеров.

Състезанията започват утре, като входът за посетителите е безплатен.Шефката на Общинския съвет Савина Петкова също е на откриването, в компанията на бившия председател на Народното събрание Димитър Главчев и Слави Бинев.

Източник: marica.bg