Още по темата: Субсидии до 250 евро няма да се

...
Още по темата: Субсидии до 250 евро няма да се
Коментари Харесай

Депутатите с важно решение за надвзетите субсидии

Още по тематиката: Субсидии до 250 евро няма да се връщат, даже при нарушаване Депутатите вземат решение дефинитивно за надвзетите дотации
Парламентът одобри дефинитивни промени в Закона за политическите партии, съобщи „ Фокус “. Измененията бяха импортирани от Министерски съвет. До тях се стигна, откакто от „ Шоуто на Слави ” изнесоха информация за надплатени дотации на общо шест партии през последните три години.

Съгласно текстовете годишната държавна дотация, отпусната на политическите партии и обединения за интервала от 26 май 2016 година до влизането в действие на този закон ще се преизчислява. Разликата сред предоставените държавни дотации за интервала от 26 май 2016 година до влизането в действие на този закон и преизчисленият размер ще се връща от политическите партии и от партиите от състава на съответните обединения, които са ги получили. Сумите ще се възстновяват по централния бюджет.

След влизане в действие на закона в 7-дневен период Министерство на финансите ще бъде задължено да разгласява информация за средствата, които подлежат на връщане от политическите сили. Законът регламентира случаите, когато надвзетата дотация не е върната непринудено. На политическа партия, която не е върнала доброволното разликата в дотацията се дава дотация в размер на 70% от сумата, която би трябвало да й бъде предоставена и 50% от сумата от всяка последваща част на дотацията в границите на до една година от влизането в действие на този закон. Законът урежда и случаите, в които партиите нямат задоволително средства за това. Тогава разликата, която не е върната, може да се върне до 31 декември 2020 година Партиите, които не получават дотация също връщат разликата до 31 декември 2020 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР