Още по темата Старият проблем с банковия сектор на новото

...
Още по темата Старият проблем с банковия сектор на новото
Коментари Харесай

Новият премиер на Испания обещава да повиши данъците и да харчи повече

Още по тематиката
Старият проблем с банковия бранш на новото държавно управление на Испания

Едно от провокациите, пред които е изправен кабинетът в Мадрид, е какво да прави с каузи си в Bankia
14 юли 2018
Испанският министър председател Мариано Рахой беше свален от Народното събрание
1 юни 2018
Испания задмина Италия по Брутният вътрешен продукт на човек от популацията

Причината е икономическата застоялост на Рим, регистрират от Международния валутен фонд
22 апр 2018
Центристка групировка може да разбие двупартийния модел в Испания

Поддържащите единството Ciudadanos печелят от хаоса около каталунската рецесия
11 фев 2018
Каталунските сепаратисти имат нежно болшинство

Бившият районен водач Пучдемон приветства " загубата " за испанското единение. Сега обаче предстоят тежки съдружни договаряния
22 дек 2017 Новият министър председател на Испания Педро Санчес даде обещание да усили налозите за фирмите и обществените разноски. В тирада пред Народното събрание той изложи двугодишния стопански проект на новото социалистическото държавно управление, написа Financial Times.

Плановете на новия министър председател

Санчес съобщи, че ще " премисли " корпоративния налог, с цел да затвори малките врати, тъй че ефикасната ставка, плащана от фирмите, да не може да бъде по-малка от 15%. С тези дейности той желае да понижи бюджетния недостиг и държавното управление да може да харчи повече.

46-годишният министър председател завърши ръководството на консервативния Мариано Рахой предишния месец, откакто завоюва избор на съмнение. Социалистическата партия на Санчес държи единствено 84 места в 350-местния парламент, само че съобщи, че това няма да го спре да се пробва да промени икономическата политика на страната.

Испанската стопанска система нараства с над 3% годишно от 2015 година насам, като се възвръща от тежка финансова рецесия. С намаляването на бюджетния недостиг новият министър председател допуска, че ще има благоприятни условия за повече обществени разноски.

" Испанската стопанска система пораства, само че не се преразпределя ", сподели той, потвърждавайки, че с спомагателни разноски дефицитът се чака да доближи 2.7% от брутния вътрешен артикул през тази година, относително по-високо от последната прогноза на държавното управление за недостиг от 2.2%.

Обещанията

Правителството даде обещание нарастване на заплатите за държавните чиновници, както и повече пари за 17-те района на Испания. То също по този начин се ангажира да усили разноските за защита в НАТО на фона на натиска от американския президент Доналд Тръмп. " Действията ми са съгласувани с икономическата еволюция на нашата страна. И съгласувани най-много със обществените потребности на обществото ", сподели Санчес.

Съотношението на дълга по отношение на Брутният вътрешен продукт в Испания е 98%, което е по-високо от междинното за Европейски Съюз. Но министърът на стопанската система Надя Калвино съобщи, че даже с по-бавен ритъм на понижаване на недостига Испания е на път да извърши бюджетните цели на Европейски Съюз.

Санчес също съобщи, че държавното управление му ще се стреми да " преработи корпоративния налог, тъй че ефикасната ставка за огромните корпорации да е близка до главната ставка от 25% и никога да не е по-малка от 15% ". Правителството ще предложи и законопроект за битка с данъчните измами, който ще включва ограничения за възбрана на данъчните амнистии.

Той сподели още, че държавното управление му желае да " насърчи растежа, достойния труд, общественото доближаване и равенството, както и да преодолее рецесията в Каталуния в допълнение с интензивно присъединяване на жителите в построяването на европейския план ". Миналата седмица той се срещна с водача на каталунското държавно управление Йоаким Тора, отбелязвайки постепенна смяна в връзките сред Мадрид и Каталуния след натиска за самостоятелност на района.

Антонио Ролдан, представител в Народното събрание за демократичната партия Ciudadanos, написа в Twitter по време на речта: " Все още не съм чул предложение за промени за справяне с трите съществени спънки пред напредъка на страната: претовареност, обучение и институции. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР