Още по темата Spark срещу TAXI При неголям трафик услугата

...
Още по темата Spark срещу TAXI При неголям трафик услугата
Коментари Харесай

Softbank препоръчва на Uber да се концентрира върху бизнеса си в Европа и САЩ

Още по тематиката
Spark против TAXI

При незначителен трафик услугата Spark може да бъде два пъти по-евтина от общоприетите таксита
19 яну 2018
SoftBank възнамерява да пусне на борсата телекомуникационния си бизнес

Японският софтуерен колос чака да набере 18 милиарда $
15 яну 2018
Травис Каланик продава близо една трета от акциите си в Uber

Сделката ще донесе на съоснователя и някогашен управител на транспортната компания към 1.4 милиарда $
7 яну 2018
Uber загуби правната борба с Европейски Съюз

Еропейският съд реши, че Uber е транспортна компания, а не онлайн приложение за цифрови услуги
20 дек 2017 Подкрепата на SoftBank задейства редица промени в ръководството на компанията и ще даде на Дара Косровшахи, новия основен изпълнителен шеф на Uber, по-голям надзор. Най-големият акционер на Uber прикани компанията за споделено пътешестване да се концентрира върху възобновяване на пазарния си дял в Съединени американски щати и разрастването на основни европейски пазари - тактика, която ще постави завършек на истинската визия на създателите за създаване на транспортна услуга " на всички места, за всички ", оповестява Financial Times.

Целта е излизане на облага

Раджив Мисра, шеф на японския софтуерен конгломерат SoftBank, който публично стана най-големият акционер на Uber след привършване на договорката на стойност 9.3 милиарда $, съобщи пред изданието, че компанията за споделено пътешестване по-бързо ще излезе на пътя на облагата, в случай че се концентрира върху съществени пазари като Съединени американски щати, Европа, Латинска Америка и Австралия.

Мисра, който ще се причисли към борда на Uber като част от договорката, упорства, че излизането от " несъстоятелни " страни не е единствено за понижаване на загубите, които доближиха 1.5 милиарда $ през третото тримесечие на 2017 година, а и тъй като вероятностите за напредък са по-обещаващи в главните пазари на компанията.

" Не става въпрос единствено за понижаване на загубите, а и за увеличение на облагите ", сподели той. " Кой се интересува дали сме изгубили милиард повече или половин милиард по-малко? "

Uber към този момент стартира да излиза от някои от най-големите разрастващи се пазари в края на ръководството на Травис Каланик, противоречивия основен изпълнителен шеф на компанията, който беше отхвърлен през юни. Американската компания продаде своя китайски бизнес на съперника си в страната Didi през 2016 година и сплоти съветския си бизнес с локалната софтуерна група Yandex.

Въпреки това Uber към момента е зает в " скъпи войни " в Индия и Югоизточна Азия с локалните компании за споделено пътешестване Ola и Grab. Компанията изгуби пазарен дял и в Съединени американски щати поради конкуретната Lyft. SoftBank към този момент е главен вложител в няколко от съперниците на Uber - има дял от 20% в Didi и 30% в Grab.

Подкрепата на SoftBank задейства редица промени в ръководството на компанията и ще даде на Дара Косровшахи, новия основен изпълнителен шеф на Uber, по-голям надзор. SoftBank има 15% от акциите на компанията след договорката, а консорциум от други вложители купи още 2.5%.

Ключово предизвикателство за Uber ще бъде подобряването на финансовото положение на компанията преди първичното обществено предложение, което се чака да се случи до октомври 2019 година Косровшахи съобщи, че главната цел за тази година е компанията да поеме по пътя на рентабилността.

Бурно разгръщане

Бизнесът на Uber се разраства бързо - брутните резервации нарастват с 85% през предходната година до към 37 милиарда $ спрямо 20 милиарда $ през миналата, само че загубите също се задълбочават.

Раджив Мисра споделя, че компанията също по този начин би трябвало да преструктурира своя бизнес за доставка на храни Uber Eats, който е един от най-новите й и нападателно се уголемява на нови пазари. Според него компанията би трябвало да " възвърне човешкия капитал " след промяната на огромна част от висшето си управление през последните 12 месеца.

" Ние сме горди, че имаме SoftBank и целия консорциум в фамилията на Uber ", написа представител на Uber в изказване. " Това е страховит резултат за нашите акционери, чиновници и клиенти, който укрепва ръководството на Uber, до момента в който удвояваме софтуерните вложения и продължаваме да доставяме услугите си на повече хора на повече места по света. "

Приключването на договорката бележи края на 7-месечен развой и е основен миг в проекта на Uber да излезе от сянката на Травис Каланик. Той продаде огромна част от акциите си като част от договорката.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР