Още по темата Снимка на седмицата Зам.-председателят на парламента сега

...
Още по темата Снимка на седмицата Зам.-председателят на парламента сега
Коментари Харесай

Има ли връзка между проверките на петролните компании и самоубийство в "Полисан"

Още по тематиката
Снимка на седмицата

Зам.-председателят на Народното събрание в този момент пък ще прави асортимент на млади фамилии, с цел да раздава евтини жилища

Цялото управление на групата на " Воля " е от дами

" ГДБОП и ДАНС много поработиха. От 900 тествани бензиностанции в 900 софтуерът е манипулиран. И за жалост дори един човек се обеси тъкмо там, където бяха най-големите ни подозрения. " Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по тематиката с инспекциите над петролните компании по време на националното заседание на Министерство на вътрешните работи.

Така министър-председателят на процедура направи връзка сред трагичния случай в русенската рафинерия " Полисан " от предишния четвъртък, когато някогашният шеф на индустриалната част Гален Петков е бил открит обесен в едно от халетата.

През март ГДБОП и Агенция " Митници " организираха акция в рафинерията. Претърсен беше офисът на компанията и беше конфискувана документи. Говорителят на основния прокурор Румяна Арнаудова тогава заяви, че следствието е за данъчни закононарушения, свързани с търговия с гориво.

Новината за смъртния случай в едно от халетата на " Полисан " беше обявена в медиите през уикенда. По случая се води досъдебно произвеждане от Русенската районна прокуратура, написа " 24 часа ". " Капитал " научи, че ден след случая персонално основният прокурор Сотир Цацаров се обадил, с цел да изиска наново осъществяване на някои от процесуално-следствените дейности. Новината за гибелта е изненадала доста околните на умрелия, който е прочут измежду сътрудниците си като работохолик.

На този стадий не са открити съмнителни условия за непозната интервенция в гибелта на умрелия, написа още всекидневникът. Петков не е бил разследван от спецпрокуратурата за данъчни закононарушения и укриване на Данък добавена стойност в " Полисан ", е коментирала пред изданието представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.

Самият Петков е бил намален в служба " началник-смяна ", твърди в. " Труд ". " Капитал " опита да се свърже с изпълнителния шеф на " Полисан " Христо Вълков за коментар на изказванието на премиера, само че той не отговаряше на телефона си.

Удари по Марешки

Русенската рафинерия беше един от главните снабдители на Веселин Марешки и лоу-кост веригата му бензиностанции. Акцията в " Полисан " беше извършена малко преди новият зам.-председател на Народното събрание да открие най-големия си обект до момента в софийския квартал " Люлин ".

Преди няколко дни основният прокурор Сотир Цацаров изиска имунитета на Марешки и на още двама депутати от " Воля " по следствие на Окръжна прокуратура – Варна, формирано още през декември 2014 година по обвинявания за изнудване на седем притежатели на аптеки във Варна, Добрич, Видин, Плевен и София. Според обвиняването закононарушенията са били осъществявани в интервала от есента на 2012 до края на 2015 година от Марешки независимо или в съучастничество с другите двама, а задачата е била със закани да се принудят притежателите да трансферират своите аптеки на Марешки или да прекратят активността си. Това е второ искане за имунитета на Марешки, по първото - за побой и рекет на общински консултант във Варна, имунитетът му беше свален.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР