Още по темата: Смолянчанин намери чанта с 8000 лв., търси

...
Още по темата: Смолянчанин намери чанта с 8000 лв., търси
Коментари Харесай

Илия от Смолян върна портмоне, пълно с пари и документи

Още по тематиката: Смолянчанин откри чанта с 8000 лева, търси собственичката

30-годишният Илия Савов от Смолян откри детска раничка с портфейл вътре, в който има над 3000 евро и 1450 лв., 9 дебитни карти и персоналната карта на собственичката - Таня Коленарова. Савов е в организацията на автомобилно шоу Smolyan Race 2019, което се организира през уикенда в Смолян. Чрез медиите той откри собственичката и й върна раничката с портмонето пред постройката на ОД на Министерство на вътрешните работи в Смолян. " Към 18 часа видях раничката като завърши надпреварата, в храстите пред постройката на пощата.

Чантичката беше в трасето на самото съревнование, имаше доста аудитория. Не знам по какъв начин стана по този начин, че аз да я видя тъкмо. Въобще не си помислих да ги прибера за себе си. Знам какво е да нямаш, тъй като съм израснал в дом, кръговиден сирак съм. Чуждото в никакъв случай не ме е съблазнявало, тъй като ми оказват помощ хората. Държа на честността и милостта. В раничката имаше и детско портмоне и ученическа карта, смятах в случай че не намеря дамата, да ида в учебното заведение да ги открия ", споделя Савов.

" Искрено му благодаря. Не имах вяра да се откри. Надявах се, че към момента има положителни хора на този свят. Детето загуби раничката. Наскоро си продадох колата и трябваше да ги внеса в банка, по случайност са в портмонето. Надявам се да има доста хора като него, почтена постъпка. Но на фона на един добър човек и толкоз негативни вести, нямам доверие на кой знае каква смяна в обществото. Добри неща се случват на положителните хора ", сподели Таня Коленарова. Тя му връчи като признателност 100 лв., които Савов съобщи, че ще пусне в дарителската кутия на автомобилното шоу, за събиране на средства за лекуване на потърпевшия при тежка злополука смолянчанин Алкан Челеби.

През декември предходната година Илия Савов откри изгубено пормоне на стара жена до кино " Дружба " в Смолян. В него имаше 1000 лв. и евро. Савов намери собственичката и й върна портмонето с парите. Пенсионерката го почерпи в подмяна с шоколад. Младият смолянчанин живее в общинско жилище. Мечтата му е да има личен дом и семейство. Зимата работи в ски зоната в Пампорово, а през лятото - на морето.

На фотосите: Илия няколко пъти помоли дамата да си преброи парите пред медиите, с цел да е сигурна, че всичко е налично, само че Таня Коленарова отхвърли изрично.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР