Още по темата Скандалът "кумгейт": Делян Добрев в контраатака срещу

...
Още по темата Скандалът "кумгейт": Делян Добрев в контраатака срещу
Коментари Харесай

Конфликтът Добрев - Йончева съвсем загрубя след поредните разкрития по Кумгейт

Още по тематиката Скандалът "кумгейт ": Делян Добрев в контраофанзива против Елена Йончева Делян Добрев отдръпнал отхвърлената си оставка - нов... Енергиен "дрийм отбор " по модела на роднинската сага в Хасково

Скандалът „ Кумгейт” доближи нови висоти във вторник, когато основното настоящо лице в него - депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, под формата на въпроси упрекна Елена Йончева, че работи за непознати служби и бизнес. Българска социалистическа партия предстоящо отговорои на контраатаката на Добрев, като изясни за следващ път, в това число образно с илюстрации, скица за възлагане на публични поръчки по санирането в Хасково, която е обслужвала другари и родственици на Добрев.

Във вторник Делян Добрев зададе на Елена Йончева четири въпроса. Основните бяха дали е работила за непознати служби и ползи. „ Тя извършва ли поръчки на трима предприемачи в Хасково, които са „ превзели” хасковския кмет и той към този момент не е кмет на ГЕРБ? Един от тези предприемачи стои на стола на кмета. Г-жа Йончева чиновник ли е на избрани служби в България и в чужбина”, попита той.

„ Не работя за български и непознати служби, това за мен беше огромна изненада. Ако работех за службите, щеше да знае министър председателят Борисов”, отговори Йончева през днешния ден още веднъж по бТВ.

Йончева, която като Добрев е депутат от хасковския район разгласи, че е сезирала прокуратурата за покупко-продажби на стойност 50 милиона лв., свързани с Добрев и неговия приятелско-роднински кръг. След като Добрев станал министър на стопанската система и енергетиката пък /това беше по времето на кабинета " Борисов 1 " /, родителите му са придобили цех за пелети за 2 милиона лв. със заем от зетя на Добрев – Даниел Гаргов. Той пък ги теглил от офшорка.

„ Това не е персонална борба против Делян Добрев, а против схемата „ Добрев”, и даже схемата „ Хасково”, съобщи Йончева.

" Нямам никакво персонално отношение към Делян Добрев. Говорим за една скица от роднински и другарски назначения в Община Хасково и че този кръг е усвоявал по много забавен метод големи публични запаси. И това не е мой проблем, а наш проблем. Искам дам публичност и съответните служби да създадат инспекция, сподели в предаването „ Тази заран “ по бТВ депутатът от „ Българска социалистическа партия за България “.

Тя отговори отрицателно на всички въпроси, заложени ѝ от Добрев през вчерашния ден в предаването.

На въпроса дали извършва поръчка на предприемачи от Хасково да го дискредитират Йончева отговори с „ не “ и добави, че не знае предприемачи „ да седят в стола на кмета “, както твърди Добрев. Но в случай че той знае за нередности, протичащи се в Общината, би трябвало да каже защо става дума и в случай че има подозрение за нови корупционни схеми, е задължен да ги оповести, уточни Йончева

На втория въпрос на депутата от ГЕРБ – дали Йончева е част и извършва поръчки на служби – български или непознати, тя отговори: „ Не, не съм “.

„ Ако господин Добрев има информация, че работя за която и да е непозната работа, той е задължен да извести службите “ в противоположен случай това би било укриване на информация, която е от голяма важност за националната сигурност.

„ По отношение на българските служби какво тъкмо има поради? Че го проверяват и изнасят тази информация ли? Ако е по този начин, въпросът е към премиера Бойко Борисов “, сподели още тя.

На въпроса дали нападките към Добрев са свързани със заеманата от него служба или с дискредитирането на енергийни планове, включително и работата му по тях Йончева отговори: „ Не, не е обвързвано с неговата работа, изобщо не е обвързвано с неговата персона, става дума за схемите, които не знам дали той е идеолог, отпред на тези схеми или е подложен в тях “.

По думите ѝ Добрев се пробва се да профанизира тематиката и да отклони вниманието, вместо да отговори на напълно съответни въпроси и всички изнесени обстоятелства.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР