Още по темата Ще спечели ли Меркел избирателите с промяна

...
Още по темата Ще спечели ли Меркел избирателите с промяна
Коментари Харесай

Кабинетът на Меркел опитва да спре прекалените забрани при вредни емсии от коли

Още по тематиката
Ще завоюва ли Меркел гласоподавателите с смяна в позицията за дизелите
от Дневник,25 окт 2018
Съд забрани придвижването на остарели дизели по най-мръсните улици в Майнц
от Дневник,24 окт 2018 Забраните да се употребяват коли с дизелови мотори тук-там, където допустимите правила за замърсяване на въздуха са надхвърлени напълно малко, съставляват ограничавания, несъответни на заплахата. Това е позицията на немското държавно управление, което в края на работната седмица се споразумя за ограниченията, с които да бъде поправен федералният закон за нездравословни излъчвания. Това се случва в подтекста на вълна от правосъдни решения да не се позволяват по-стари модели дизелови коли в някои немски градове.

След двудневното изнесено съвещание в Потсдам позицията е, че не трябва възбраните да се трансформират принцип, тъй като при минимално замърсяване свръхнормите на Европейски Съюз към момента има други ограничения за намаляването му.

Получавате достъп до всички публикации и целия списък на вестника. Според канцлера Ангела Меркел няма да има нарушение на нормите на Европейски Съюз и не са променяни лимитите, годни за всичките 28 страни членки. Природозащитни организация упрекват държавното управление, че е отстъпило под натиска на всеобщо неодобрение измежду водачите на дизелови коли, съвпадащо с нежеланието на автоиндустрията да заплати за монтиране на нови филтри на старите дизелови модели.

Финансовият министър Олаф Шолц разяснява, че смяната усилва тласъците притежателите да обновят моторите си по този начин, че да избегнат възбраните, а също така се създавала и законодателна рамка на федерално равнище, даваща съображение на решенията на общинските управляващи да не разрешават влизането или прекосяването през избрани региони при съответни индикатори на дизелови коли.

В момента надзор над колите с дизелови мотори се вкарва, когато равнищата на азотен оксид надвишават 40 микрограма на пространствен метър въздух. Одобреният компромис е да се запише в закона, че активирането на ограниченията ще става при нов предел от 50 микрограма.
Агенция ДПА изяснява, че в множеството общини, където се надвишава минимумът на Европейски Съюз, концентрацията на азотен оксид не доближава 50 микрограма. Това ще разреши на общинските управляващи да са по-гъвкави при въвеждането на ограничавания.

Допълнителните ограничения показват, че дизелови коли с излъчвания от стандартите Euro 4 и Euro 5 ще бъдат изключвани от възбраната, в случай че не изхвърлят над 270 микрограма азотен оксид на пропътуван километър при естествени условия (например, в случай че са с инсталиран спомагателен катализатор).

Автомобилите с Euro 6 ще бъдат изцяло изключени от възбраните. Същото ще важи и за общинските транспортни средства.

По този метод Германия се пробва да предотврати още налагане на забрани против старите дизелови коли. Обявяването на новите оферти в петък съответства със правосъдно решение от Рур, с което от юли 2019 година по основна автомагистрала в региона няма да се позволяват такива коли.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР