Още по темата: Шок: Митничар откри 150 кила кокаин в

...
Още по темата: Шок: Митничар откри 150 кила кокаин в
Коментари Харесай

Огромни количества кокаин откриха в кашони с банани

Още по тематиката: Шок: Митничар откри 150 кила кокаин в кашон с банани

Административният началник на Окръжна прокуратура – Бургас Георги Чинев заяви, че на 27 юли тази година кораб на интернационална компания е акостирала в Пристанище Бургас, идвайки от Италия. Два дни по-късно - на 29-ти, са разтоварени огромно количество банани, които на 31 юли са пристигнали в складова база в Бургас. Получател на стоката е българско комерсиално сдружение, като от Еквадор за него са били предопределени 15 контейнери с банани, във всеки от които е имало по 20 палета.

Общо кашоните са били 20 626 броя. По случая е осъществен оглед и са назначени физико-химически експертизи на конфискуваното наркотично вещество. Прокурор Чинев заяви, че законът планува наказване „ отнемане от независимост “ за период от 5 година до 15 година и „ санкция “ в размер от 20 000 лева до 100000 лева по формираното досъдебно произвеждане за държане за разпространяване на високорисково наркотично вещество в изключително огромни размери.



Директорът на ОДМВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов сподели, че служащ е разкрил кашоните с банани. Наркотиците са били сложени в пакети, обгърнати с оловно фолио, което е затруднило визуализацията им при граничния и митнически надзор. Той посочи, че цената на откритото наркотично вещество е над 5 000 000 (пет милиона) лева, като следствието по делото ще продължи и на територията на цялата страна, защото комерсиалното сдружение – адресат в страната ни има сходни хранилища и в гр. София, гр. Варна и гр. Пловдив.

По първични данни чистотата на открития кокаин е извънредно висока, а количеството наркотично вещество е най-голямото арестувано от ОД на МВР-Бургас от началото на 2019 година. Към момента няма арестувани по случая, добави още комисар Калоянов.

Източник: Фокус
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР