Още по темата: Селски кметове сложиха Тодор Живков в малкия

...
Още по темата: Селски кметове сложиха Тодор Живков в малкия
Коментари Харесай

Двойникът на Ламбо се оттегля след 43 г. във властта

Още по тематиката: Селски кметове сложиха Тодор Живков в дребния си джоб

Тодор Атанасов е осми мандат властник на Ново село, община Стамболийски, и е един от рекордьорите. Кмет е още от времето на соца и през годините не изневери на партията си Българска социалистическа партия. Обяснява, че не обича ренегатството и там, където се е врекъл, не е предавал. Атанасов към този момент е на 71 година и счита да постави завършек на кметуването. Категоричен е, че няма да се яви за девети мандат.

" В основата на дългото кметуване стои личността, а не партията ", споделя Атанасов. Няма село в региона, в което да не съм имал по 1-2 изпълнени обекта. А хората постоянно се интересуват какво се строи, по какъв начин се строи, по този начин започнаха да приказват за мен ", описа кметът рекордьор.

За пръв път сяда на управническия стол през 1986 година Разказва, че през днешния ден хората знаят към коя институция да се извърнат за разрешаването на даден проблем, само че в дребните обитаеми места те търсят първо кмета. И като свеж случай споделя по какъв начин преди дни му се наложило да взема решение спор сред две дами от селото. Едната намирала свещи и кукла пред вратата си и обвинила съселянка, че й прави магия. Жертвата пуснала тъжба в общината, оттова пренасочили жалбата до Атанасов.

Атанасов се прочу още и като двойника на Ламбо от Ново село. Изигра двойник на Касабов /Стефан Данаилов/ във кино лентата " Стъклен дом ".

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР