Още по темата Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (28

...
Още по темата Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (28
Коментари Харесай

Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама

Още по тематиката
Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (28 август)

Рекламисти vs. консултанти; Георги Лозанов оглави дирекция " Културни връзки " в БТА; Предстоящи обучения; Фейсбук отстранява 5 хиляди критерия за таргетирана реклама; Гугъл Ads с дребни усъвършенствания в текстовите реклами и други
28 авг 2018
Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (21 август)

" Нова " ще продава рекламното време на каналите на " A1 България " ; " Нова телевизия " смъква от ефир " Часът на Милен Цветков " ; Трите рекламни стълба на L`Oréal; Представиха клипа за Пловдив - Европейска столица на културата, и други
21 авг 2018 Ако желаете да получавате информация за най-важното от бранша на маркетинга, рекламата и PR-а, може да се абонирате за седмичния ни е-бюлетин тук.

На българския пазар

Huawei в света на рекламата

С навлизането на B2C пазара Huawei основава нова информационна тактика, с която да доближи до евентуалните си клиенти и да се отличи от съперниците си.

В България компанията влага главно в телевизионна реклама, само че по-голямата част от акциите на марката се създават на районно равнище. Значителен дял имат цифровите и PR връзки, както и външната реклама. Силно застъпена в тактиката на Huawei е работата им с водачи на мнение, като главната цел е по този метод да показват на аудиторията мощните страни на продуктите си в действителни обстановки.

Като резултат от информационната тактика съгласно изследване на IPSOS през първата половина на 2018 година китайската компания регистрира растеж от 6-7 процентни пункта в параметрите разглеждане на артикули на марката при избор на нов смарт телефон и желание на марката от потребителите.
Повече за информационната тактика на Huawei и изявление с световния маркетинг шеф може да прочетете тук> >

Промени в програмната скица на утринния блок на Българска национална телевизия

Обновеният утринен блок на Българска национална телевизия стартира на 3 септември с нови водещи и излъчвания. Началният час на осведомителното предаване " Денят стартира " остава без смяна - 6 часа. В утринните часове вести ще има и от районните телевизионни центрове в Благоевград, Варна, Пловдив и Русе.

Новинарските излъчвания " По света и у нас " ще бъдат на всеки 30 минути, като ще ги показва Боряна Каменова, която е била водещ на предаването " Българска национална телевизия Такси ".

Ели Гигова ще има своя графа в актуализирания утринен блок на малкия екран. " Животът в мрежата " ще споделя забавни истории, които провокират дискусия в обществените мрежи или се радват на голям брой фенове в онлайн пространството.
Повече за измененията в утринния блок може да прочетете тук> >

Министерството на туризма ще популяризира България с 60 хиляди лева по време на голф шампионат

Mинистерството на туризма ще даде 60 хиляди лева без Данък добавена стойност на " Лайтхаус голф енд СПА хотел " в Балчик, с цел да популяризира България по време на голф шампионат, който ще се организира на територията на хотела, написа " Дневник ".
Предвижда се да има шатра и щанд, на които да се раздават рекламно-информационни материали, да бъде сложено лого по време на събитието, в зали за събития, коктейли, ВИП салон и така нататък

В услугите влиза също рекламен банер с рекламното лого на България на формалния уебсайт на шампионата, във фейсбук страницата на събитието, в уеб страницата, инстаграм страница и други, допълват от " Дневник ". Ще бъдат предавани и рекламни клипове за България по време събитието, представители на министерството ще вземат участие в публично разкриване и закриване на събитието.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Удължава се срокът за подаване на поръчки в рекламния конкурс на БАР

Българската асоциация на рекламодателите (БАР) разгласи, че удължава периода за кандидатстване в петото издание на състезанието BaAwards. Рекламодатели могат да се включват в надпреварата най-късно до 11 септември, като подадат своите поръчки в уеб страницата на конкуренцията. Сред условията е акциите, които вземат участие, да са осъществени в интервала 1 януари 2017 година - 31 юли 2018 година
Повече може да научите тук> >

Иво Алтънов е определен за член на журито на Euro Effie 2018

Фотограф: Надежда Чипева
Управляващият шеф на българската рекламна организация Noble Graphics Иво Алтънов е измежду членовете на журито на интернационалния конкурс Euro Effie, който цели да отличи най-ефективните маркетингови връзки през годината. Той ще прави оценка поръчките в категория Positive change, която отличава компании, марки и организации, които слагат обществено виновното държание измежду основните детайли на своята маркетингова тактика. Победителите в конкуренцията ще бъдат оповестени в средата на септември.

Обучения:

Курс за описване на истории с Богдан Русев

Платформата Praktika на рекламната организация The Smarts провежда образование на тематика Storytelling с преподавател Богдан Русев - публицист, преводач от британски език, сценарист и до неотдавна креативен шеф на The Smarts. Обучението ще се организира на 15 септември и ще продължи през целия ден, като ще бъде разграничено на лекции и на практика извършения. Целта им ще бъде да покрият главните правила за увлекателно описване на истории. Цената на курса е 80 лева, той е подобаващ за експерти в областта на рекламата и медиите или такива, които имат свои планове, свързани с писане или основаване на наличие.
Повече за образованието може да прочетете тук> >

Дигитален бизнес

Amazon вкарва видеореклами в платформата си

Освен най-големия онлайн магазин Amazon е и една от най-големите рекламни платформи на пазара. До момента обаче рекламодателите имаха опция да стартират единствено текстови реклами, които да показват продукта им най-отгоре на страницата след търсене по дадена основна дума.

Сега Amazon вкарва нов вид реклами в своята секция за дребни консумативи. Новите видеореклами ще бъдат до 15 секунди и ще се пускат автоматизирано без тон.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Гугъл и MasterCard са сключили загадка договорка за следене на данни

През последната година рекламодателите, които употребяват Гугъл Ads, имаха достъп до нов инструмент, посредством който можеха да ревизират дали онлайн рекламите им водят до продажби във физически магазин. За да предлага услугата обаче, Гугъл изкупуваше финансови данни непосредствено от MasterCard.

Въпреки това за една година нито един от клиентите на MasterCard не е бил осведомен, че данните се употребяват от Гугъл. Според изданието AdAge договорката сред Alphabet - компанията, майка на Гугъл, и MasterCard е дейна от година, като четири години преди този момент са водени договаряния.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Трите нови функционалности за бистрота в Instagram

Фотограф: Dado Ruvic
След редицата негативи, които платформата натрупа поради неточни покупко-продажби сред рекламодатели и водачи на мнение, Instagram разгласи, че ще предприеме промени, които да подсигуряват сигурността на потребителите и бистрота при покупко-продажбите. Сред тях са:

- Функцията About this account, която дава по-подробна информация като дата на присъединение, дейни реклами, предишни потребителски имена и други
- Преработен развой за верификация посредством вътрешна форма за улеснение на потребителите. Всеки известен профил ще може да получи синьо тикче, което да го отбелязва като достоверен съгласно регулаторите на Instagram.
- Вписване с двойно удостоверение, като напълно скоро всеки ще може да употребява приложение като Гугъл Authenticator или Duo Mobile, с цел да направи своя Instagram по-сигурен.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Кампанията за четене на романи в Instagram

Нов план на The New York Public Library (NYPL) разрешава на всеки да прочете типичен разказ, без да напуща Instagram. Всеки разказ е качен като серия от " истории ", които след това биват запазвани в highlight секцията на профила на библиотеката. Така романите стават налични за всеки.

След стартирането на акцията повече от 21 хиляди нови потребителите са последвали страницата на NYPL, а близо 40 хиляди са минали през историята на " Алиса в Страната на чудесата ". Целта на акцията е да притегли вниманието и интереса на младежите към книгите посредством електронни издания или подкасти.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Snapchat се цели в огромните онлайн търговци

За следващ път Snapchat направи извънредна акция за продажба на продукти, като този път сътрудници бяха Adidas с новите маратонки Falcon W. На 21 август всеки, попаднал на реклама в платформата, можеше да плъзне екрана си нагоре, с цел да премине към страница за пазаруване на обувките. Според вътрешни данни от Adidas рекламата е имала 100% sell-through rate за по-малко от 6 часа, което значи, че целият инвентар е бил разпродаден.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Медиен бизнес

BuzzFeed стартира уебсайт за ревюта на артикули

Американската онлайн медия BuzzFeed стартира нова платформа, в която съпоставя и прави ревюта на разнообразни артикули, които потребителите могат да купят онлайн. BuzzFeed Reviews показва по три продукта от тип в разнообразни ценови категории, като показва плюсовете и минусите им, както и прецизира за кои консуматори са подобаващи. До момента има ревюта на спортни облекла, тигани, четки за зъби и други

Целта на медията е да диверсифицира приходите си, като печели % от всяка продажба на артикул през платформата.
Новата платформа може да видите тук> >

FT чака да доближи 1 млн. платени консуматори

Британското новинарско издание Financial Times (FT) чака да доближи 1 млн. платени консуматори през идната година, написа The Drum. Така изданието ще затвърди тактиката си за достъп до публицистично наличие единствено на читатели с заплатен абонамент, самодейност, която стартира още през 2002 година и поетапно трансформира през годините. Към момента FT има общо 930 хиляди клиенти, от които близо 80% са единствено за цифровото наличие, а останалите 190 хиляди получават единствено печатното издание.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Рекламен бизнес

Coca-Cola купува кафе веригата Costa и влиза на пазара на горещи питиета

Coca-Cola купува английската кафе верига Costa Coffee за 5.1 милиарда $. Така американската компания влиза в сериозна конкуренция с Nestle и Starbucks за световен бранд измежду горещите питиета. Купуването на Costa Coffee е част и от по-мащабна тактика на Coca-Cola за диверсификация на активите.

Coca-Cola ще придобие и българската благосъстоятелност на Costa, която навлезе на българския пазар през 2006 година В момента Costa има 20 отворени кафета в София, Пловдив, Варна, Бургас и Слънчев бряг.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Havas ще си партнира с разделяне на Universal Music Group

Комуникационната група Havas стартира партньорство с Capitol Music Group (CMG), част от Universal Music Group, с цел да разшири рекламната си организация Annex и да стъпи на пазара в Лос Анджелис. Нетрадиционната организация Annex се ръководи от музиканти и актьори и има за цел да оказва помощ на световни марки за вярното им позициониране и връзка през водачи на мнение, актьори и културни събития.

Новото партньорство с музикалната група CMG ще спомогне за разширението на експертизата на организацията в музикалната промишленост, като двете компании ще открият и нов взаимен офис Annex Tower Creative в Лос Анджелис.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Heinz с санкция от 2.25 млн. $ за подвеждащи реклами

Американският производител на сосове Heinz беше санкциониран с 2.25 млн. $ от Австралийското бюро за отбрана на потребителите, което твърди, че опаковката на новите дъвчащи бонбони Heinz Shredz е " безразсъдна " и евентуално би навредила на здравето на потребителите им. От опаковката продуктът е показан като здравословен и подобаващ за деца.
Shredz фактически не съдържа консерванти и подсладители, само че има високо наличие на захар. Според регулаторите главният проблем е, че продуктът е ориентиран към деца сред 1- и 3-годишна възраст.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Свободни позиции:

Next-DC разгласи вакантна позиция за Web Developer .

Kwiat разгласи вакантна позиция за маркетинг експерт.

Profi Credit разгласи вакантни позиции за онлайн маркетинг специалист, профилиран в SEO, Гугъл Ads, Гугъл Analytics и експерт " Онлайн маркетинг връзки ".

" Български хелзинкски комитет " разгласи вакантна позиция за шеф " Кампании и връзки ".

" Градус " разгласи вакантна позиция за помощник в отдел " Маркетинг ".

*Информация за корпоративни вести, акции, идни събития и свободни позиции в региона на PR, маркетинг и реклама можете да изпращате на публицистичния ни e-mail: [email protected]
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР