Още по темата Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (27

...
Още по темата Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (27
Коментари Харесай

Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама

Още по тематиката
Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (27 ноември)

Кои са най-големите рекламни организации в България; Noble Graphics е най-ефективната рекламна организация за втора поредна година; Агенцията proof. завоюва най-вече оценки в състезанието IAB MIXX Awards; Комисия за защита на конкуренцията санкции " Нет инфо " поради заблуждаваща и неразрешена сравнителна реклама; Споделените дарове в коледната акция на Apple и други
27 ное 2018
Агенцията proof. завоюва най-вече оценки в състезанието IAB MIXX Awards

Наградите за най-хубави цифрови маркетинг решения се връчват за четвърта година
26 ное 2018 Ако желаете да получавате информация за най-важното от бранша на маркетинга, рекламата и PR-а, може да се абонирате за седмичния ни е-бюлетин тук.

На българския пазар

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Кои са най-големите медиа организации в България

През предходната година бизнесът на 20-те най-големи медиа организации в страната нараства с 14.5% до близо 300 млн. лева За групите с разнообразни информационни действия пък медиа организациите не престават да бъдат главно приходно перо.

Първите три места в класацията се заемат точно от компании, част от огромни информационни холдинги. На 1-о място за поредна година е " Publicis Groupe България " с марките Starcom, Zenith и Blue 449. Веднага след тях се подрежда MindShare, част от " Ogilvy Group България ". Медиа организацията на BBDO Group - Media Direction, е на 3-о място
Топ 20 на организациите в страната и техните данни може да видите тук> >

Българската NEXT-DC стъпва на английския пазар

Независимата организация NEXT-DC излиза на един от най-развитите рекламни пазари в Европа, освен това към този момент с портфолио за цялостно рекламно обслужване. Този месец компанията отвори офиса си в Лондон, а задачата й е да разшири портфолиото си от клиенти от други пазари, български марки, които желаят да разраснат бизнеса си зад граница, както и да ускори експертизата на екипа си. Първото партньорство на организацията в Лондон пък е с капиталовия фонд Gemcorp.
Повече за проектите на организацията може да прочетете тук> >

Медиен бизнес

Financial Times стартира да работи и като рекламна организация

През последните шест месеца английското издание сплоти напъните на рекламния и събитийния си отдел със студиото за основаване на брандирано наличие Alpha Grid и организацията за изследвания Longitude, с цел да разшири рекламните си услуги. С новия си модел на работа Financial Times ще може да образува екип от разнообразни информационни експерти съгласно рекламните потребности на всеки клиент. Към момента общо над 250 индивида от изданието са подготвени да оферират новите рекламни услуги, като 170 от тях са във Англия, 30 в Азия и 50 в Съединени американски щати.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Walt Disney трансферира ръководството на онлайн акциите си на Гугъл

След дълготрайно партньорство с американската телеком компанията Comcast от Walt Disney взеха решение към този момент да употребяват технологията на Гугъл за ръководство и лансиране на онлайн акции. Компаниите, част от медийната група, ABC, ESPN и Freeform, също ще употребяват Гугъл Ad Manager, като задачата е по този метод напълно да консолидират цифровата си реклама. Тази договорка евентуално ще донесе на Гугъл десетки милиони доходи годишно, написа WSJ.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Рекламен бизнес

Роклята, която демонстрира какво се случва на дамите в нощните заведения

" Кой излиза единствено с цел да танцува? ", " Просто мрънкат " - това са чести отговори на мъже, когато чуят, че в нощните клубове дамите са обект на нежелани докосвания. " Дневник " споделя за рекламна акция за Schweppes по концепция на организацията Ogilvy Brazil, която демонстрира, че сходни докосвания се случват към 40 пъти на час.
За да бъдат проследени, учени създават рокля с прикачени датчици, които могат да уловят докосванията. Обличат с нея три дами и ги пращат в бразилска дискотека, където за малко по-малко от 4 часа са допрени 157 пъти.



Годишният преглед на Spotify

Потребителите приказват сами за компанията. В случая на Spotify това се случва за трета поредна година, а музикалните им желания за 2018 година още веднъж се появяват на билбордове из Европа и Съединени американски щати. Тази година коледната акция ще се развие и онлайн в обществените мрежи в Австралия, Бразилия, Колумбия и други Годишните статистики демонстрират да вземем за пример, че близо 29 хиляди дами са създали плейлисти със заглавие " Господ е жена " (God is a woman - заглавие на известна ария на Ариана Гранде - бел.ред.), а 9 мъже са създали плейлисти, озаглавени " Господ е мъж ". Друг билборд гласи: " Подкастът My favourite murder (Моето обичано убийство) е обичан на 327 хиляди индивида. Внимавайте някой от тях може да е зад вас ".

H&M закрива марката Cheap Monday поради неприятни резултати

През 2008 година H&M купи притежателя на Cheap Monday - Fabric Scandinabien. Водещите артикули на марката са евтините дънки по тялото, както и веригите магазини Weekday и Monki. " Cheap Monday има обичаен бизнес модел за продажба на едро – модел, който се изправи пред огромни провокации поради измененията в промишлеността ", изясняват решението си от H&M. Като признават, че от доста време е имало отрицателна наклонност в приходите от продажби и в облагата на Cheap Monday. И това е довело до решението марката да бъде закрит.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Airbnb стартира да проектира и строи жилища през 2019 година

Новата самодейност на компанията за шерване на домове Airbnb, наречена Backyard, има за цел проектирането на нови способи за създаване на жилища и шерването им.
Компанията ще стартира да предлага първичните си модели здания от идната година. Името Backyard издава, че проектите са да строи дребни къщи (ADUs), които най-често се срещат зад огромните крайградски жилища и най-често се наемат от Airbnb.

Свободни позиции:

Дигиталната организация Interactive share отвори стажантска позиция.

*Информация за корпоративни вести, акции, идни събития и свободни позиции в региона на PR, маркетинг и реклама можете да изпращате на публицистичния ни e-mail: [email protected]
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР