Още по темата Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (21

...
Още по темата Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (21
Коментари Харесай

Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама

Още по тематиката
Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (21 август)

" Нова " ще продава рекламното време на каналите на " A1 България " ; " Нова телевизия " смъква от ефир " Часът на Милен Цветков " ; Трите рекламни стълба на L`Oréal; Представиха клипа за Пловдив - Европейска столица на културата, и други
21 авг 2018
" Нова " ще продава рекламното време на каналите на " A1 България "

Спортните канали на телекома за първи път се отварят за рекламодатели
19 авг 2018 Ако желаете да получавате информация за най-важното от бранша на маркетинга, рекламата и PR-а, може да се абонирате за седмичния ни е-бюлетин тук.

На българския пазар

Рекламисти vs. консултанти

Бюджетите на рекламодателите нарастват, само че постепенно стартират още веднъж да се отдръпват от тях и да се насочват към новите им съперници на пазара - консултантските компании. В развитите страни тази наклонност се следи през последните две години, като всичко стартира с няколко придобивания на рекламни организации от огромни консултантски компании за да разширят услугите си.
На световния рекламен пазар се появиха нови играчи, които към този момент оферират на клиентите си бизнес решения с креативен привкус и даже съумяха да заемат челните места в класациите на най-големите информационни компании в света. Агенциите в отговор също уголемяват портфолиото си от услуги със стратегически и софтуерни решения, бизнес промяна и даже консултантски услуги. Наемат от ден на ден чиновници с бизнес експертиза, а в тази ситуация на огромните информационни групи с огромни запаси даже се получават по-малки консултантски организации или софтуерни компании.
Повече за измененията и новата конкурентна среда може да прочетете тук> >

Георги Лозанов оглави дирекция " Културни връзки " в Българска телеграфна агенция

Фотограф: Надежда Чипева
Доц. Георги Лозанов ще застане отпред на новосъздадената дирекция " Културни връзки " в Българската телеграфна организация (БТА), написа " Дневник ". " С новосъздадената конструкция най-старата българска медия ще стартира към този момент и да генерира културни вести, освен да ги отразява ", оповестяват от организацията.
Пред " Дневник " той изясни, че в Българска телеграфна агенция ще бъде открита специфична зала с огромни механически благоприятни условия, в която ще се реализират разнородни културни събития като изложения и театрални спектакли.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Обучения:

Семинар на Гугъл за създаване на дейно онлайн наличие

На 4 септември в София Гугъл провежда семинар на тематика " Изграждане на дейно онлайн наличие ", който е подобаващ както за представители на дребен и междинен бизнес, по този начин и за експерти, които имат интерес към позиционирането на марката им онлайн. Обучението ще се организира и в още 8 града в България, измежду които Пловдив и Плевен. Сесията ще бъде 60 минути и ще бъдат наранени въпроси като за какво е значимо бизнесът да бъде онлайн и кои са 5-те стъпки за дейно онлайн присъствиe.
Повече за семинара може да прочетете тук> >

Майсторски клас по графичен дизайн на Велина Мавродинова

Платформата Praktika на рекламната организация The Smarts провежда майсторски клас по графичен дизайн, воден от Велина Мавродинова, съосновател и креативен шеф на брандинг компанията Studio Enthusiasm. Към нея ще се причислят и четирима гост-лектори, експерти в сферата. Програмата стартира на 20 септември и е структурирана в 8 сесии – 4 вечерни в четвъртък и 4 целодневни съботни сесии, по време на които ще бъдат покрити тематики като бранд еднаквост, шрифт, книга, уеб, рекламни акции.

Цената за присъединяване е 350 лева, а миналите сполучливо майсторския клас ще получат документ за приключен курс към Praktika и рекомендации от страна на преподавателския състав. Желаещите да се включат могат да аплайват, като изпратят свое портфолио на [email protected], а Велина Мавродинова ще подбере персонално всички участници.
Повече за майсторския клас може да прочетете тук> >

Дигитален бизнес

Фейсбук отстранява 5 хиляди критерия за таргетирана реклама

Фейсбук отстрани 5 хиляди критерия за таргеритане на аудитории, измежду които са изрази като Пасха, евангелизъм, ислямска просвета, будизъм и други В обява от компанията изясняват, че стъпката е подхваната за минимизиране на рисковете от злоупотреби и ограничение на опцията рекламодателите да изключват аудитории, избрани по етническа принадлежност или вяра. Според изданието AdAge обаче би могло да има и случаи, в които съзнателно да се изключват избрани етноси от таргет аудиториите за дискриминация и да не доближава до тях избрана информация.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Гугъл може да следи интензивността ви в режим " тайно "

Според ново изследване от Vanderbilt University браузърът Гугъл Chrome събира и следи чувствителни данни като " прекарано време и активност в режим тайно ". Въпреки че компанията твърди, че тези данни са недостъпни за самите тях, изследването сочи, че данните въпреки всичко биват складирани. Това се прави с " пасивни " приложения, за които потребителите не всеки път знаят.

Данните които Гугъл събира от анонимното сърфиране се складират с неизвестен таг. Въпреки това съгласно изследването единствено посредством разбора на данните от сърфирането, Гугъл може да свърже анонимните данни с към този момент непокътнатия профил на даден консуматор.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Все повече марки избират Twitter за показване на нов артикул

Фотограф: Kacper Pempel
Социалната мрежа цели да се трансформира в желано място, където фирмите да показват първо новите си артикули. Сред огромните марки, избрали платформата да срещнат потребителите с новите си оферти, са Heinz и Samsung.

За да притегли още рекламодатели, Twitter показа свое изследване, съгласно което 54% от акциите за лансиране на нов артикул са нараснали приблизително с 10% така наречен brand awareness, или " спонтанна познатост на марката ", а при 24% от акциите се е повишило с 8% харесването на марката от потребителите. Според Twitter платформата е подобаваща за показване на нов артикул, тъй като може да покрие необятен набор от наличие - от артикули и услуги до кино министър председатели или нов бранд.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Гугъл Ads с дребни усъвършенствания в текстовите реклами

Малко след ребрандинга на AdWords, към този момент се виждат и първите усъвършенствания по платформата. Гугъл вкарва нови " разширени текстови реклами ", които да дадат повече пространство за реклама в search и display мрежите на интернет колоса.

Главните разлики сред естествените текстови реклами и новите разширени такива са в размера на текста, който може да съдържат. Потребителите ще могат да вкарат и трето заглавие на рекламата, като също ще разполагат с две полета от 90 знака, с които могат да опишат своя бизнес, промоции или артикул.
Повече за измененията може да прочетете тук> >

Медиен бизнес

Рекламите в Netflix се задават

Много анализатори към този момент сочат Netflix, като една от най-желаните платформи за реклама. Въпреки това един от отличителните й белези е точно неналичието на реклами. В последните дни обаче платформата се приготвя за навлизането им. Причината за сходна смяна е опцията за рекламиране на автентично Netflix наличие, като по този метод ще може да се усили и прекараното време на потребителите в платформата. Подобен модел съществува от години в платени канали като HBO, където има рекламни блокове, чиято цел е да промотират гледането на още HBO наличие.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Рекламен бизнес

Pepsi купува израелската SodaStream за 3.2 милиарда $

Американската компания Pepsi разгласи, че възнамерява да придобие израелската компания за домашно произвеждане на газирани питиета SodaStream за 3.2 милиарда $. По този метод марката се отваря към нови благоприятни условия, като става по-достъпна за клиентите, които през последните години избират да пазарят онлайн.

Придобиването е едно от най-значимите решения, които някогашният изпълнителен шеф Индра Нуйи взе по време на ръководството си за да ориентира компанията към предлагането на по-здравословни други възможности.

Новата акция на Ikea за Близкия изток

Шведската компания за мебели стартира новия си азбучник в Близкия изток с рекламна акция, която показва хората като роботи без страсти. Главният персонаж в клипа отива на работа в корпорация, където всички хора наподобяват восъчни фигури със замръзнали изражения и роботизирани дейности. Картината се трансформира, когато мъжът се прибира вкъщи, допира мебелите, отпуска се на дивана и фамилията му идва при него, а той мигновено се съживява. Затова и слоганът на акцията на Ikea, направена от организацията Ogilvy Dubai, е " Домът е там, където се чувстваш още веднъж жив ".



Новата реклама на Snickers пита заблудени консуматори " дали всичко е наред "

На пръв взор новите рекламни банери на Snickers са изцяло нелогични: " Купи един Snickers на цената на два! ". По-невнимателен прочит обаче оставя неправилно усещане за добра отстъпка, а когато някой кликне върху линка от рекламата, той вижда видео в което загрижено бива запитан: " Всичко наред ли е? ", след което воин, наподобяващ психолог, умерено му изяснява какъв е казусът.

Рекламата е концепция на BBDO New York и работи като продължение на слогана " Не си ти когато си гладен. "
Повече по тематиката може да прочетете тук> >



Свободни позиции:

Агенцията Brand new ideas разгласи вакантна позиция за Digital copywriter.

Сдружение " Образование без граници " разгласи вакантна позиция за управител " Маркетинг и партньорства ".

*Информация за корпоративни вести, акции, идни събития и свободни позиции в региона на PR, маркетинг и реклама можете да изпращате на публицистичния ни e-mail: [email protected]
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР