Още по темата Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (20

...
Още по темата Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (20
Коментари Харесай

Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама

Още по тематиката
Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (20 ноември)

Комисия за защита на конкуренцията санкции Ozone.bg с близо 100 хиляди лева поради заблуждаваща реклама; Годината, в която телевизия " Алма матер " стана известна; Предстоящи информационни обучения; HBO смъква цената на онлайн платформата си; Коледната приказка на John Lewis и други
20 ное 2018
Пазарът на събития през 2018 година регистрира увеличение на бюджетите и деянията

Целта на фирмите е да опишат история, която посетителите да съпреживеят
19 ное 2018 Ако желаете да получавате информация за най-важното от бранша на маркетинга, рекламата и PR-а, може да се абонирате за седмичния ни е-бюлетин тук.

На българския пазар

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Кои са най-големите рекламни организации в България

Общият оборот на най-големите рекламни организации в страната нараства постепенно и за 2017 година доближава 60.8 млн. лева Повече от една трета от тях са генерирани от организации, част от огромни информационни групи на пазара, а останалите се разпределят сред самостоятелни български организации с фокус върху креативните услуги. За първи път от 2015 година насам разбърквания в класацията има още от първото място. Този път то се заема от guts&brainsDDB. На второто място попада досегашният водач Publicis Groupe България, с четирите рекламни организации, част от информационната група - Saatchi&Saatchi, Publicis Sofia, Leo Burnet, BrandWorks и Red Lion. Със напълно дребна разлика в приходите третото място още веднъж е за организация, част от една от най-големите информационни групи на пазара - Graffiti BBDO.
Топ 20 на организациите в страната и техните данни може да видите тук> >

Noble Graphics е най-ефективната рекламна организация за втора поредна година

Noble Graphics получи едно от най-желаните оценки в информационния отрасъл наградата за най-ефективна рекламна организация в 11-ото издание на състезанието " Effie България ", който цели да отличи рекламните акции, постигнали най-хубави резултати през годината.

Агенцията завоюва общо седем награди за акции на Банка ДСК, " Карлсберг България ", Kaufland и WWF. На второ и трето място в състезанието се подредиха надлежно организациите Saatchi&Saatchi Sofia и продуцентска къща Switch.

Тази година оценката за най-ефективен рекламодател си поделиха Банка ДСК и " Карлсберг България ", като и двете компании са клиенти на Noble Graphics.
Наградените акции и отличените по категории в надпреварата може да видите тук> >

Агенцията proof. завоюва най-вече оценки в състезанието IAB MIXX Awards

В първото си присъединяване на състезанието IAB MIXX Awards, който цели да отличи най-хубавите цифрови акции през годината, младата рекламна организация proof. събра общо 10 оценки в 8 от 11-те категории в конкуренцията. Това я прави и най-награждаваната организация в четвъртото издание на състезанието, който обичайно се провежда от българския клон на IAB (Interactive Advertising Bureau).

На второто място по брой награди в конкуренцията застава организацията guts&brainsDDB с общо 8 оценки, а All Channels Communications Group се класира на трета позиция с общо 6 награди.
Целия лист с отличените цифрови акции може да видите тук> >

Xplora пое цифровото обслужване на Schneider Electric Israel

След като повече от година и половина организацията за интегриран цифров маркетинг Xplora работи по онлайн връзката на Schneider Electric България, в този момент тя пое обслужването и на компанията в Израел. Партньорството ще бъде за интервал от една година и е разследване от рекомендация от компанията на българския пазар. Съвместната им работа в Израел включва поддържане на обществения профил на компанията във Фейсбук и цифровото позициониране на продуктите им в разнообразни канали. " Брандът работи на равнище позициониране посредством конференции и събития и слага акцент върху софтуерния план за енергиен мениджмънт EcoStruxure ", изясняват от Xplora. От организацията описват още, че в цифровата тактиката на Schneider Electric Israel се концентрират върху 5 основни продукта всеки месец.

Комисия за защита на конкуренцията санкции " Нет инфо " поради заблуждаваща и неразрешена сравнителна реклама

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи две санкции на " Нет инфо " АД, част от портфолиото на медийната група " Нова броудкастинг груп ", за заблуждаваща реклама на предлагана услуга и неразрешена сравнителна реклама. Всяка от глобите е в размер на 133 660 лева и съставлява 1% от чистите доходи от продажби на " Нет инфо " за 2017 година

Преписката е формирана по искане на компанията " Изиадс " ЕООД, която твърди, че в презентация на платформата за онлайн реклама Adwise сдружението " Нет инфо " употребява заблуждаващи рекламни слогани, което съставлява нелоялна конкуренция. Във втория си сигнал към Комисия за защита на конкуренцията компанията твърди, че в същата презентация има съпоставяне с платформата на " Изиадс ", която е посочена като по-слабо представяща се на база резултати при идентични вложени вложения, без да е споменат източник на информацията.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Търговците по " Графа " ще получат безвъзмездна реклама

Столичната община най-сетне стартира разговор с търговците в затворената част на центъра. На първата от тях е препоръчана безвъзмездна реклама на търговците от затворената за ремонт ул. " Граф Игнатиев ", с цел да компенсират най-малко малко загубите им.

По продължението на " Графа " ще се слагат двустранни осведомителни пана, които ще демонстрират къде какви заведения и магазини има. Освен това всеки, който има предпочитание, ще може да се популяризира - отвътре на трамваите.

Търговците могат сами да предложат изображения във формат АЗ по заложени от общината параметри.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Гражданите в България нямат доверие на медиите

63% от българските жители, считат, че медиите в страната са подвластни в работата си, демонстрира проучване на фондация " Конрад Аденауер " и " Алфа Рисърч ". Едва 10% от българите имат вяра в независимостта на медиите в страната.

Този резултат затвърждава ниските стойности от миналата 2017 година Доверието в работата на публицистите също е ниско: единствено 9% от интервюираните считат, че публицистите отразяват настоящите събития правдиво.
Повече данни от проучването може да видите тук> >

Дигитален бизнес

YouTube ще демонстрира двойно повече реклами

В опитите си да притегли повече рекламни вложения от главния си съперник малкия екран YouTube предлага два разновидността на потребителите - да им демонстрира по две pre-roll реклами (пускани при започване на обещано видео – бел. ред.) и да не прекъсва клипа, до момента в който тече или да ги изгледат по средата му. Целта на " рекламния блок " е да демонстрира повече реклами, само че в същото време да понижи спиранията. За момента новата тактика на платформата е стартирана единствено за десктоп версията на YouTube, само че скоро ще бъде дейна за всички устройства.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Очерненият петък за Гугъл и Фейсбук

В един от най-важните дни за електронните търговци - черният петък, двете най-големи платформи за онлайн реклама Гугъл и Фейсбук имаха проблем с обслужването на рекламодателите и организациите в продължение на няколко часа, написа WSJ.

Технически проблеми имаше при Гугъл Display и Video 360 - инструментите за обмисляне, пазаруване и следене на таргетирани онлайн акции, като най-дълго те продължиха в Европа. Няколко часа остана неработеща и платформата на Фейсбук Ads Manager.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Рекламен бизнес

Споделените дарове в коледната акция на Apple

Към откриване на креативните умения и шерването им със света е ориентираната тазгодишната коледната рекламна акция на Apple. Близо 3-минутният анимационен клип споделя историята на младо момиче, което твори зад екрана на своя на Macbook, принтира концепциите си, само че се тормози ги покаже. Една снежна вечер обаче те отлитат през прозореца й и стигат до своите получатели.

Кампанията е дело на TBWA/Media Arts Lab и студиото Buck Studios и към този момент има близо 2 млн. гледания в YouTube.


Реклама с пръчици за хранене сътвори проблеми на Dolce&Gabbana в Китай

Dolce & Gabbana анулира ревюто си в Шанхай, като причина за това станаха рекламни клипове на марката, в които китайка се мъчи да яде пица и спагети с пръчици, написа " Дневник ". Те бяха необятно жигосана от китайски звезди в обществените медии. Много от потребителите бяха подразнени пък от покровителствения, както те го назовават, звук в гласа зад кадър от акцията.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Свободни позиции:

Xplora разгласи вакантна позиция за Social media specialist.

*Информация за корпоративни вести, акции, идни събития и свободни позиции в региона на PR, маркетинг и реклама можете да изпращате на публицистичния ни e-mail: [email protected]
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР