Още по темата Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (18

...
Още по темата Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (18
Коментари Харесай

Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама

Още по тематиката
Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (18 септември)

Нов ефирен сезон без изненади; Интернет платформите ще би трябвало да заплащат повече на медиите и артистите; Спортните канали на А1 ще излъчват и испанското първенство; Обучение за приготовление на сполучливи поръчки за състезанието Effie 2018
18 сеп 2018
PR експерти показаха платформа за разбор на спешни връзки

Проектът е дело на Любомир Аламанов, доцент доктор Александър Христов и Даниел Киряков
9 сеп 2018 Ако желаете да получавате информация за най-важното от бранша на маркетинга, рекламата и PR-а, може да се абонирате за седмичния ни е-бюлетин тук.

На българския пазар

Защо двама публицисти бяха арестувани в полето край Радомир

Полицейската статистика за 2017 година по никакъв метод не подсказваше, че секторът на Министерство на вътрешните работи в Радомир можеше да вкара България в международните вести. Или най-малко до предходната седмица, когато в полумрака на полето до гара Егълница полицията задържа двама публицисти - Димитър Стоянов от уеб страницата " Биволъ " и румънския му сътрудник Атила Биро от Rise project.

Задържането става късно вечерта, когато публицистите се пробват да проследят изгарянето на документи, свързани със злоупотреби с европейски фондове, за което били уведомили полицията, само че вместо това те биват заведени с белезници в близкото РПУ.

Първоначално двамата са държани " тил за тил ", а откакто на място се появяват чиновниците на ГДБОП, те са освободени и отведени в полицейския сектор, с цел да пишат пояснения. Намесва се румънски посланик и в последна сметка двамата са освободени. В заповедите им за задържане е записано, че са били задържани, тъй като са навлезли в периметъра на място на престъпление.
Повече детайлности към случая може да прочетете в тематиката на броя тук> >

Coca-Cola за първи път стартира реклама, снимана в България

За първи път, откогато Coca-Cola стъпва на българския пазар, стартира рекламен клип, сниман напълно в България. Главната роля се извършва от поп певицата Михаела Филева, която популяризира Coca-Cola без захар. Кампанията ще се разгърне в телевизионна и кинореклама.



Дигитален бизнес

Amazon се подрежда в топ 3 на най-големите рекламни колоси през 2018 година

Фотограф: Abhishek Chinnappa
Според изследване на eMarketer до края на годината Amazon ще заеме третото място измежду най-големите платформи в Съединени американски щати за продажба на онлайн реклама. Данните сочат, че софтуерният колос евентуално ще генерира 4.6 милиарда $ рекламни доходи в Съединени американски щати и ще заема 4.6% дял от пазара, измествайки за първи път Oath, благосъстоятелност на Varizon и Microsoft. Това се дължи на нараствания трафик от консуматори, които търсят артикули или информация за тях в платформата, което дава съображение повече рекламодатели да се нареждат в нея.

Огромен растеж от 242% Amazon ще регистрира в приходите си от мобилна реклама, които за 2018 година ще се равняват на 1.61 милиарда $. Традиционно най-големите играчи остават Гугъл и Фейсбук, които държат общо 58% от пазара на онлайн реклама в Съединени американски щати.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

TripAdvisor може да се трансформира в обществена платформата

Платформата за шерване на информация и мнения за пътешествия възнамерява лансирането на нова версия на уеб страницата и мобилното си приложение, през която потребителите да си основават профил и да избират кого да следват. Те ще могат да се свързват с другари, водачи на мнение и медии, с цел да имат непрекъснат новинарски поток, който да им помогне да възнамеряват пътуванията си.

Компанията към този момент е сключила покупко-продажби с над 500 колегата, измежду които са National Geographic и GoPro. Обновената платформа ще започва в края на тази година.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Adobe купува софтуерната компания Marketo за 4.75 милиарда $

Фотограф: Dado Ruvic
Аdobe публично се съгласи да придобие софтуерната компания Marketo в договорка за 4.75 милиарда $, заяви профилираното издание AdAge. Това е най-голямата договорка на компанията от десетилетие насам и с нея тя цели да ускори маркетинговите си принадлежности, с цел да се конкурира с водачите в сектора Salesforce и Oracle. Придобиването би трябвало да бъде завършено през четвъртото тримесечие на фискалната 2018 година

Маrkеtо cъздaвa мapĸeтинг coфтyep, ĸoйтo ĸoмпaниитe изпoлзвaт, зa дa нaмepят нoви пoтpeбитeли и дa ги дocтигнaт чpeз eлeĸтpoннa пoщa, тeĸcтoви cъoбщeния, coциaлни мpeжи и дpyги ĸампaнии. Tя пpeдлaгa и aнaлитични ycлyги.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Медиен бизнес

Сменен е притежателят на най-голямата проверяваща медия в Унгария

Унгарският предприемач Золтан Спедер разгласи, че е продал цялото си присъединяване в медийната група cemp-X Online Zrt, която има няколко издания, в това число главния самостоятелен новинарски уебсайт Index.hu. Новите притежатели с дялове по 50% са Габор Зиглер, член на борда на cemp-X Online, и медийният бизнесмен Йозеф Олтян.

Спедер е в спор с премиера Виктор Орбан от 2016 година насам, а Index.hu си извоюва репутацията на водещото издание за журналистически следствия и горещи вести, критикуващи ръководещите.
Повече по тематиката към измененията може да прочетете тук> >

Рекламен бизнес

Рекламната дрънканица на Nike

От протест до удивление, от запалени маратонки до нарастване в продажбите, от риск до триумф. Такъв в резюме беше пътят на Nike след провокативната акция с присъединяване на американския куотърбек Колин Каперник. Чрез избора му за рекламно лице марката сподели освен поддръжката си към спортиста, само че и съобщи обществено корпоративната си политическа позиция.

Според доста маркетинг експерти обаче зад новата акция се крие и опит за изчистване на репутацията на марката, разследване от редицата кавги за полов тормоз и по-ниско възнаграждение на дамите - чиновници в компанията.

Неназоваването на казуса пък, въпреки това, води до обезличаването му и акцията прераства в поредност от хумористични мемове.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Coca-Cola обмисля да влезе в бизнеса с питиета от канабис

Coca-Cola заяви, че " деликатно следи " зараждащата се промишленост и се интересува от питиета с канабидиол (CBD) – непсихоактивно вещество в марихуаната, което лекува болежка, само че не води до превъзбуда. Bloomberg заяви, че американската компания води договаряния с канадския производител на марихуана Aurora Cannabis за основаването на напитките.

След новината акциите на Aurora се качиха в понеделник с 14%, а ползата на Coca-Cola също повлия добре и на други компании в бранша.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Безплатни пици доживот против татуировка

Фотограф: Lucy Nicholson
Веригата за доставки на пици Domino’s предизвика потребителите в Русия, като им предложи 100 безвъзмездни пици на година в идващите 100 години, в случай че си татуират логото на компанията. " Промоцията " трябваше да бъде дейна през идващите два месеца, само че заради голям интерес от страна на потребителите беше прекъсната единствено 4 дни по-късно. В последна сметка близо 400 индивида са си татуирали логото, като част от тях са небогати хора, за които безплатната храна е опция да се нахранят, което повдига въпроси към акцията дали е морално да предизвика хората да продават кожата си против пица.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Свободни позиции:

iGaming.com разгласи вакантна позиция за SEO manager off-page.

United partners търси PR стажанти.

All Channels Communication разгласи свободни стажантски позиции за акаунт и цифров текстописец.

*Информация за корпоративни вести, акции, идни събития и свободни позиции в региона на PR, маркетинг и реклама можете да изпращате на публицистичния ни e-mail: [email protected]
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР