Още по темата: Савина Петкова: Явно се чувства много уморен

...
Още по темата: Савина Петкова: Явно се чувства много уморен
Коментари Харесай

Титюков: Трябва да се повиши статута и заплатите на...

Още по тематиката: Савина Петкова: Явно се усеща доста изтощен

Заместник-кметът Георги Титюков взе присъединяване в взаимно съвещание на непрекъснатите комисии по ръководство на европейските фондове и труда и обществената политика. На форума беше наранена тематиката за заплащането в обществената сфера.

„ По отношение на обществената политика от ден на ден задължения се залагат на общините, с цел да осъществят такава, която да кореспондира на потребностите на хората. Системата би трябвало да бъде подкрепена, с цел да се увеличи статутът и заплащането на служащите в сферата, “ съобщи заместник-кметът Георги Титюков.

По думите му би трябвало да се подбори средата за даване и приемане на обществени услуги. Той предложи в ежедневната си работа обществените служащи да се срещат с жителите, с цел да се разискват проблемите или да се вземат поради техните оферти за възстановяване на услугите към тях. „ Трябва да се влага в устойчивостта на експертизата на чиновниците и структурите, предоставящи обществени услуги “, добави заместник-кметът.

Община Пловдив е водеща община по осъществяване на планове по всички оперативни стратегии, даващи опция за възстановяване на обществена и спортна инфраструктура.
Като доказателство за положителната работа и плановете, които осъществя община Пловдив в помощ на хората с увреждания заместник-кметът Георги Титюков връчи на заместник-министър Зорница Русинова сувенири, ръчно направени от общинското дружество за хора с увреждания. То е основано с финансовата поддръжка на оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “и в него работят близо 30 индивида с разнообразни физически и душевен увреждания.

Те получават психическа помощ, с цел да се оправят с компликациите, защото за някои от тях това е първата им работа. В общественото дружество те се образоват да създават разнообразни керамични произведения, както и на шивачество – умения, благодарение на които да се усъвършенства тяхната интеграция в обществото, възстановяване на метода и качеството на живот.

На форумта присъединяване взе и Веселина Ботева, шеф дирекция „ Социална политика “, Силвия Георгиева, изпълнителен шеф на Националното съдружие на общините в Република България, кметове на общини, обществени служащи. По време на диалозите бяха наранени настоящи въпроси свързани с бъдещи общински планове, обществено включване на уязвими групи, услуги за ранно детско развиване и други.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР