Още по темата: Съветниците бойкотираха ремонта на тротоари за 5

...
Още по темата: Съветниците бойкотираха ремонта на тротоари за 5
Коментари Харесай

Дани Каназирева: Отиват си, а харчат като за последно

Още по тематиката: Съветниците бойкотираха ремонта на тротоари за 5 млн. лв.

Последната за сезона сесия на Общинския съвет въплъщава всичко, което се случва в Пловдив в последните четири години - необмислено харчене на бюджетни пари, липса на ясни цели и отговорност, безпорядък в ръководството.

Това е оценката на ръководителя на „ Съюз за Пловдив “ Дани Каназирева във връзка на дневния ред на сесията. Най-скандално е изменението на бюджета и планирането в задатък на 5 млн. лева за ремонт на тротоари, паважи и калдъръм.

„ Това е неуместно. Не стига, че през последните години са похарчили милиони левове без нужното качество и изгода, а в този момент, в края на мандата, желаят да заложим за 2020-а и 2021 година още 5 милиона. Целта им е да проведат социална поръчка и да обвържат идващия кмет с още едно обвързване, без да има план и лист на улици, на които ще се вършат поправки “, стачкува Каназирева. Според нея това бързане основава подозрения, че някой желае да си прибере комисионни.

Съветничката недоумява за какво за сцената на Небет тепе се отпускат 30 000 лева от общинския бюджет, вместо тези средства да заплати фондация „ Пловдив 2019 “. Тя разполага с големи средства в размер на 10 млн. лева

За разсипничество приказва и другото предложение на администрацията, с което за Бунарджика в допълнение се дават 70 000 лева за видеонаблюдение.

„ Ремонтът стартира от 500 000 лева и скочи на 2 млн. лева “, напомня Каназирева. Тя добавя, че партийното кадруване и неприятният мениджмънт са довели до следващото избавяне с половин милион лв. на МБАЛ „ Св. Мина “. Сливането на болничното заведение с МБАЛ „ Св. Пантелеймон “ се провали, макар уверенията на ръководещите, че по този начин двете сдружения ще станат конкурентоспособни.

„ Болниците банкрутират, само че това евентуално е задачата – постройките на Белодробна болница, на ДКЦ – 6, а някой ден и на „ Св. Мина “, да бъдат продадени “, допуска съветничката.

„ Съюз за Пловдив “ упорства да не се приема предлагането на администрацията и за следващата продажба на 5 дка на ул. „ Кръстю Раковски “.

„ Къде общината ще строи на следващия ден детски градини, ясли, учебни заведения и обществени заведения, откакто в продължение на години всеобщо разпродава парцелите си? “, пита Каназирева. Тя припомня, че има доста случаи, когато общинска земя се купува за едни цели, а по-късно предназначението й се преотрежда и се подвигат кооперации.

„ Това ръководство към този момент няма право да продава, тъй като е на финала си “, уверена е Каназирева.

Съветничката прави оценка доклада на фондация „ Пловдив – 2019 “ като фиктивен и непрогледен. Ръководството продължава да крие размера на заплатите си. Не е ясно кои са извършените мероприятия и какъв брой костват, а в това време за шест месеца към този момент са изхарчени близо 5 млн. лева

„ Половината от средствата, обезпечени за тази година на фондацията, са изразходвани, само че не се усеща, че Пловдив е Европейска столица на културата “, разяснява Дани Каназирева.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР