Още по темата Saudi Aramco се подготвя за излизане на

...
Още по темата Saudi Aramco се подготвя за излизане на
Коментари Харесай

HSBC подобри резултатите си, но не очарова инвеститорите

Още по тематиката
Saudi Aramco се приготвя за излизане на борсата

Най-голямата енергийнa компания в света чака рекордно висока пазарна оценка
22 яну 2018
Британският строителен колос Carillion влиза в процедура по неплатежоспособност

Преговорите за спасяването на компанията с кредиторите и държавното управление не доведоха да триумф, застрашени са 43 хиляди работни места
15 яну 2018
Световни банки създават валута с блокчейн технология

Банковият бранш към този момент гледа с по-малко съмнение на новаторската технология
31 авг 2017
Големи банки на Wall Street предизвестяват за спад на пазарите

Финансовите институции намират доказателства, че икономическият цикъл наближава рецесионната си фаза
27 авг 2017 Оттеглящият се през днешния ден основен изпълнителен шеф Стюарт Гъливeр извърши преструктуриране на банката Най-голямата банка по активи в Европа - HSBC Holdings, регистрира скок на брутната си годишна облага, само че тя се оказа под упованията на анализаторите. Финансовата институция, която печели най-вече от бизнеса си в Азия, разгласи, че възнамерява да усили капитала си до 7 милиарда $, оповестява Financial Times. Целта е да усъвършенства финансовата си база, до момента в който се приготвя за напредък при новото си ръководство.

Оттеглилият се основен изпълнителен шеф Стюарт Гъливeр извърши преструктуриране на банката, при което работата си изгубиха хиляди чиновници, бяха затворени редица клонове и финансовата институция продаде бизнеса си в някои страни. Преструктурирането в композиция с световното икономическо възобновяване в този момент дава положителни резултати за HSBC.

По-добри резултати

Банката е съумяла да преодолее спада на приходите през последните шест години и през 2017 година те са нарастнали с 5% до 51.5 милиарда $, само че са останали под междинните прогнози на анализаторите. Нетната облага е достигнала 9.7 милиарда $ предходната година по отношение на 1.3 милиарда през миналата. Коригираната облага преди налози за 2017 година е била 20.99 милиарда $, което е нарастване от 11%, само че въпреки всичко е упованията.

Възвръщаемостта на капитала е била 5.9%, под задачата от 10%, и е по-малка от американските съперници като JPMorgan Chase. Печалбата на английската банка през 2016 година включваше амортизация на репутацията за 3.2 милиарда $ в Европа от световния бизнес с частно банкиране и въздействието от продажбата на бизнеса в Бразилия.
От финансовата институция обявиха още, че плануват в допълнение да усилят капитала от първи ред в размер сред 5 и 7 милиарда $ през първото полугодие на 2018 година и да стартира назад изкупуване на акции - " в случай че и когато е уместно ".

Смесените резултатите доведоха до намаляване на акциите на банката с 3.2% в Хонконг и с 2.7% при започване на търговията в Лондон. Инвеститорите регистрираха финансовите резултати и разочарованието поради неналичието на назад изкупуване на акции.

Рокада на върха

Стюарт Гъливeр се отдръпна от поста си във вторник след повече от седем години отпред на банката и ще бъде сменен от Джон Флинт, написа Reuters. Флинт е част от банката от 1989 година и до момента е бил шеф на подразделението за банкиране на дребно и ръководство на благосъстоянието. Той ще има сложната задача да върне HSBC още веднъж на пътя на растежа и евентуално да приготви проекти за задълбочаване на тактиката за вложенията в Китай.

" Към края на предходната година бяхме 2500 души, като ще продължим да влагам в тях и да привличаме нови хора... опцията пред тази организация е доста привлекателна ", разяснява Флинт пред организацията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР