Още по темата Разследващите не си мърдат пръста, за да

...
Още по темата Разследващите не си мърдат пръста, за да
Коментари Харесай

Сегашно, но по-историческо

Още по тематиката
Разследващите не си мърдат пръста, с цел да потърсят откраднатите 21.2 млн. лв.

... и още забавни истории от новия брой на " Капитал "

Петдесет кг и шест метра височина. Това са параметрите на 21.2 млн. лв. в брой. Точно толкоз са откраднати преди седем години от касата на Алфа банк. Не, най-големият банков грабеж в България (без да броим краха на системата от 1996 година и този на КТБ от 2014 г.) не е дело на маскирани обирджии като бандата Бийгъл, а на суховат касиер. Историята с е по-скоро банална и следващата, която демонстрира, че има тежък институционален недостиг, на който се дължи и натрапчивото чувство за безотговорност.

Защото там, където има институции, такова възприятие няма. Глобата, която Европейската комисия, е без казус по своя размер и ще преподреди цифровия пазар. В редакцията се шегувахме, че компанията може да я събори, в случай че апелира пред българския Върховен административен съд.

Това, че няма опашки пред банките (отново без да броим КТБ) и магазините са цялостни, не следва толкоз от работата на българските институции, колкото от наложения им извън валутен ръб. Въведен като краткотрайна мярка през 1997 година, той си остана основен поръчител на стабилността в страната. Ето за какво на 20-ата му годишнина взехме решение да напомним, че. Обсъждайки фотоси за корицата, попитахме дали могат да се ориентират по тях публицистите в " Капитал ", които са прохождали по времето, когато родителите им са се редели на опашки пред банките и магазините за хранителни артикули. С малко помощ съумяха.

Познаването на обстоятелствата от историята е базовото изискване за сбъдване на вярата мрачните й страници да не бъдат повторени. Ето за какво са значими. Защото информираността е главната имунизация против операциите. И соцът не е хепи.

Селекцията от, които са помогнали да се осъзнаят значими за човечеството новаторски процеси през вековете, припомня какъв брой е значимо да мислим отвън кутията.

Интерпретирано на наша почва, това са и 27 години препирни какво да се случи с чинията на Бузлуджа, продължаващи и в годината, когато SpaceX изпрати спътника на " Булсатком " в Космоса. Проблемът може да се реши със размах, в случай че там примерно бъде. На фона на започващото " цифрово председателство " на Естония цялата " подготовка " на българското държавно управление, в това число настоящият водевил с НДК, носи възприятие за потискаща назадничавост.

Това не е заслужено и по отношение на, а истории като тази за, спретнат от списание Vogue до
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР