Още по темата: Работодателите и НЕК в схватка: Докъде ще

...
Още по темата: Работодателите и НЕК в схватка: Докъде ще
Коментари Харесай

Шефът на НЕК хвърли оставка след скандала с работодателите

Още по тематиката: Работодателите и НЕК в битка: Докъде ще стигне недоволството?

Изпълнителният шеф на НЕК и ръководител на борда на шефовете на Българския енергиен холдинг Петър Илиев е подал оставка. Това заяви той за БНР.

Той аргументира отдръпването си от поста с персонални аргументи.

Вероятната причина за отдръпването му от поста обаче е абсурдът, който се развихри със страшна мощ в последните дни. НЕК има намерение да организира търг за доставка на електрическа енергия, чийто край може и да е предупреден. За това сигнализираха няколко специалисти със стабилен опит в търговията с електрическа енергия у нас и в района.

Става въпрос за търг на Централизирания пазар за двустранни контракти, а самата процедура ще се организира на 19 юни. От НЕК оферират да подадат 98 мвт електрическа енергия с доставка в интервала в 01.07 до 30.09. Минималната предлагана цена за доставката е 94 лева./мвт. Предложението за присъединяване в търга в оповестено на страницата на Българската самостоятелна енергийна борса.

Непосредствено по-късно работодателите избухнаха против дейностите на боса на НЕК.

Вероятната причина за отдръпването му от поста е абсурдът, който се развихри със страшна мощ в последните дни. Както БЛИЦ заяви, НЕК има намерение да организира търг за доставка на електрическа енергия, чийто край може и да е предупреден. Затова сигнализираха няколко специалисти със стабилен опит в търговията с електрическа енергия у нас и в района. Става въпрос за търг на Централизирания пазар за двустранни контракти, а самата процедура ще се организира на 19 юни. От НЕК оферират да подадат 98 мвт електрическа енергия с доставка в интервала в 01.07 до 30.09. Минималната предлагана цена за доставката е 94 лева./мвт. Предложението за присъединяване в търга в оповестено на страницата на Българската самостоятелна енергийна борса. Непосредствено по-късно работодателите избухнаха против безобразията на боса на НЕК.

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/ikonomika/izvnredno-i-prvo-v-blits-bost-na-nek-podade-ostavka-sled-ogromniya-skandal_news680426.html

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР