Още по темата При двете се очаква рекорден добив, докато

...
Още по темата При двете се очаква рекорден добив, докато
Коментари Харесай

Държавният резерв ще купува пшеница и твърдо гориво на стоковата борса

Още по тематиката
При двете се чака рекорден рандеман, до момента в който при пшеница, ечемик и рапица има лек спад

Новата конструкция ще работи по онлайн платформа за търговия

Държавна организация " Държавен запас и военновременни ресурси " възнамерява да закупи пшеница от нова годишна продукция за над 6.44 млн. лева през стоковата борса. Това излиза наяве от съобщение на институцията, оповестено в Регистъра на публичните поръчки при започване на седмицата. Доставката на житото би трябвало да бъде осъществена до три месеца след подписване на договорката, се вижда от обявлението. Това е второто съобщение за покупка на артикули през борсата - при започване на юли стана ясно, че запасът ще търси над 16 хиляди тона котелно гориво.

Покупка на 16 хиляди тона хлебно зърно

Според обявлението запасът би трябвало да закупи до 16 042 тона мека пшеница от тазгодишната годишна продукция според от постигнатата цена, като тя би трябвало да бъде най-малко от група II " Б ". Отделената сума за задачата е над 5.36 млн. лева без Данък добавена стойност, като се възнамерява житото да бъде закупено през " Българска фондова борса " - някогашната русенска борса, която е в процедура по обединяване със Софийската стокова борса.

В обявлението се показва, че доставката на пшеницата би трябвало да бъде в границите на три месеца след подписване на контракта, а при приемането й ще се създадат проби за качество.

Доставка на гориво - също през борсата

Настоящото съобщение за покупка на пшеница през борсата е второто на държавния запас за последния месец. В началото на юли организацията разгласява и съобщение за покупка на горива, което също би трябвало да се случи през същата борса. Става въпрос за котелно гориво за 9.13 млн. лева без Данък добавена стойност, като се чака количество до над 16 хиляди тона съгласно осъществената цена. В поръчката е посочено, че доставката би трябвало да бъде осъществена до 12 месеца от издаването на складов запис, а приемането ще се случи след окачествяване от компания за стоков надзор.

Законът за публичните поръчки позволява покупката на избрани артикули през стоковата борса, като те са разказани в лист, утвърден от държавното управление. В края на 2016 година този лист беше освежен и в него попадат общо 37 типа артикули - разнообразни типове горива, метали, пшеница, дърва за огрев, брикети и др.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР