Още по темата Преговорите за Brexit навлизат във финална 48-часова

...
Още по темата Преговорите за Brexit навлизат във финална 48-часова
Коментари Харесай

Сделката за Brexit – между "финален етап", "предпазлив оптимизъм" и "възможна до 24-48 часа"

Още по тематиката
Преговорите за Brexit навлизат във крайна 48-часова фаза

Главният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние показва, че съглашението е съвсем готово
12 ное 2018
Предстои решаваща седмица в договарянията за Brexit

Британски медии пишат, че договорката сред Лондон и Европейски Съюз може да бъде подписана до дни
5 ное 2018 Британският министър председател Тереза Мей е уведомила кабинета си, че е реализиран прогрес след последната среща с нейните министри преди седмица, само че има " малцина останали въпроси, до момента в който Лондон упорства за най-хубавото съглашение за Brexit " и работата продължава. Това е станало по време на 45-минутна среща, на която Мей е срещнала кабинета с хода на договарянията и също по този начин е била разисквана подготовката за разнообразни сюжети, написа Военновъздушни сили.

В тирада в понеделник министър председателят съобщи, че е доближат " заключителен стадий " в договарянията, само че въпреки и двата договарящи екипа да желаят съглашение " заложените на карта въпроси са необикновено сложни ". И двете страни желаят да насрочат специфична среща на европейските водачи в края на ноември за завършването на договорката за английското излизане от Европейски Съюз, само че Брюксел е безапелационен, че това ще стане единствено в случай че се реализира сделка по въпроса с ирландската граница.

Получавате достъп до всички публикации и целия списък на вестника. " Трудни полемики "

Източник от английското държавно управление разяснява, че има " оптимизъм и от двете страни " след договарянията в понеделник вечерта, само че " сложните полемики " не престават по отношение на ирландската граница. Тереза Мей е под напън както от страна на лагера на искащите Brexit, по този начин и на проевропейските депутати, до момента в който пробва да подписа съглашение с Брюксел по изискванията за английското излизане от Европейски Съюз.

Според де факто заместника на Тереза Мей – министъра по въпросите на кабинета Дейвид Лидингтън, Англия и Европейски Съюз са съвсем на ръка разстояние от договорка за Brexit, която може да бъде подписана в идващите 24-48 часа. " Все още не сме стигнали до такава степен, само че сме съвсем на ръка разстояние сега. Премиерът обаче уточни, че това не може да бъде съглашение непременно ", споделя Лидингтън. На въпрос дали е допустимо да има сделка в границите на 24-48 часа дава отговор: " Възможно е, само че не е дефинитивно. Предпазлив оптимизъм обобщава обстановката. "

Ключов парламентарен избор

Преговарящите екипи водиха полемики до късно и в понеделник, и в неделя. Ако договорката с Европейски Съюз бъде подписана в точния момент, тогава Мей ще би трябвало да убеди партията си и Народното събрание да я поддържат в основен избор, което ще бъде извънредно комплицирано. Проблемът е, че както искащите Brexit консерватори, които се тормозят, че Англия ще остане прекомерно обвързана с разпоредбите на Европейски Съюз, по този начин и някои проевропейски тори също имат опасения по отношение на проекта на премиера.

" Ако и когато съглашението за напускането на Европейски Съюз бъде показано за спор в Народното събрание, депутатите би трябвало да имат достъп освен до икономическия и политическия разбор на това, което ще одобрим или ще отхвърлим, само че също по този начин до подробния законов разбор на смисъла и последствията от съглашението ", разяснява Лидингтън.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР