Още по темата: "Политико": Обсъждат Станишев за председател на ЕП

...
Още по темата: "Политико": Обсъждат Станишев за председател на ЕП
Коментари Харесай

Туск с извънредна оферта за разделяне на властта в ЕС

Още по тематиката: "Политико ": Обсъждат Станишев за ръководител на Екологичен потенциал

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск е направил ново предложение за разпределение на водещите постове в Европейски Съюз. Съгласно него председателството на Европейския парламент ще бъде поделено сред социалистите и десните, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция, като се базират на осведомени източници.

Не се показва кой социалист се предлага да оглави Народното събрание през първата половина от мандата, само че германецът Манфред Вебер ще го оглави през втората.

Съгласно предлагането немският министър на защитата Урсула фон дер Лайен ще бъде препоръчана за ръководител на Европейска комисия. Туск ще изиска от евролидерите да я поддържат. Предложение за германката е отправил и френският президент Еманюел Макрон. Испания също поддържа концепцията.

Пакетът от препоръчани имена включва и белгийския министър председател Шарл Мишел за правоприемник на Туск отпред на Европейския съвет и испанския външен министър Жозеп Борел за посланик номер едно.

По-рано през днешния ден източници оповестиха, че Макрон предложил Кристин Лагард да е отпред на Европейската централна банка.

Името на словака Марош Шефчович също бе упоменато за поста на посланик номер едно на Европейски Съюз.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР