Още по темата Подуправителят на БНБ, управляващ Банков надзор, пред

...
Още по темата Подуправителят на БНБ, управляващ Банков надзор, пред
Коментари Харесай

Започва нова продажба на ТБ "Виктория"

Още по тематиката
Подуправителят на Българска народна банка, ръководещ " Банков контрол ", пред " Капитал "

Обявеният търг планува четири дни за запознаване с документите и внасяне на депозит

Отхвърлената от Българска народна банка оферта на Д банк за дъщерната на КТБ " Виктория " я запраща все по-близо до ликвидацията

Засега не е ясно дали синдиците на КТБ ще потърсят вид да продължат процедурата с другия позволен до финалния кръг претендент – БАКБ

Най-голяма сума ще получи Фондът за гарантиране на влоговете в банките

От осем претенденти в идващия стадий не престават единствено БАКБ и Търговска банка Д

Осакатената при банкрута на КТБ банка се оказа мечтана за покупка от осем претендента и е на път да се размине с ликвидацията

Започва нова процедура за продажбата на ТБ " Виктория ", която е дъщерна на банкрутиралата КТБ. Срокът за подаване на писма за интерес към придобиването на 100% от капитала й е до 21 юли, а претендентите ще би трябвало да създадат и нов дю дилиджънс. Това оповестиха синдиците на КТБ.

Решението е взето от управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките на 29 юни 2017 година Фондът управлява активността на синдиците на КТБ. В известието се показва, че за гарантиране на бистрота на процедурата по продажбата на банката е оповестен " маркетинговият документ за капиталова опция, дружно с придружително писмо към него ".

Пореден опит

Това е следващо оповестяване на продажба на това, което е останало от " Виктория ", защото тя действа в режим на полудействаща банка от 2014 година - от банкрута на притежателя й КТБ. В края на 2016 година имаше индикации, че ще се стигне до продажба. Тогава се явиха осем искащи за банката, като от тях бяха отсети две локални банки – Търговска банка " Д " на Фуат Гьовен и Българо-американска кредитна банка на Цветелина Бориславова. Те подадоха предложения, а фондът избра за покупател " Д " банк.

Няколко месеца по-късно обаче обстановката се върна в изходна позиция, защото на 24 март Българска народна банка отхвърли договорката с претекста, че проектът на определения покупател не планува обединение, а запазването на " Виктория " като обособена институция. Офертата на БАКБ е предвиждала обединение на двете банки.

Очакваше се Фондът за гарантиране на влоговете и назначените от него синдици на КТБ да вземат решение по какъв начин ще действат, тъй като с темпа на трупане на загуби вариантите пред тях от ден на ден се свиваха до една – разпродажба. Имаше вид да бъде поканен за диалози другият претендент БАКБ. По неофициална информация това не се е случило. И тогава разновидността за нова процедура за продажба също беше настоящ. И след три месеца той към този момент се случва.

Очаквайте подробности
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР