Още по темата: Пловдив може да е горд с този

...
Още по темата: Пловдив може да е горд с този
Коментари Харесай

След Купата и европейското лято В Локо дойде време за...

Още по тематиката: Пловдив може да е горделив с този Локомотив

Локомотив изживя три невероятни месеца. На 15 май черно-белите победиха с Купата на България по допустимо най-мечтания от тях метод - с победа над безконечния противник Ботев на финала. След това пристигна и европейската авантюра. Димитър Илиев и компания отстраниха Спартак (Търнава) след незабравим триумф на Лаута с 2:1 и юнашка загуба в Словакия.

Очаквано пловдивчани отпаднаха в третия прелиминарен кръг на Лига Европа от носителя на Купата на Лигата на Франция Страсбург. В мачовете на Лаута и на Стад дьо ла Мено обаче черно-белите демонстрираха, че могат да играят като еднакъв с еднакъв против отбори от междинната европейска класа. Достойното държание даже с човек по-малко в Пловдив и постоянното показване във Франция накараха почитателите да са горди със своя тим макар двете провали.

Към положителното показване в европейската акция би трябвало да прибавим и повече от приличния старт в шампионата. Освен при загубата от Черно море във Варна, железничарите завоюваха безапелационно против три от съперниците си и единствено малшансът им попречи да ударят първенеца Лудогорец на Лаута. В момента те са втори във краткотрайното класиране, като игрово не отстъпват на делиорманци.
Всичко изброено дотук демонстрира, че Локомотив сега разполага с един боеспособен тим, който може да играе порядъчен за българските стандарти футбол и е кадърен да победи всеки отбор у нас. Ако някой беше споделил това през февруари, сигурно щяха да го сметнат за вманиачен.

Най-важният резултат от тези триумфи е обединяването на черно-бялата общественост след близо едногодишни крамоли. Локомотивци са единни, както в най-хубавите времена, а това е причина за едни по-добри дни.

Да, Локо израстна доста като тим през последните месеци и почитателите му още веднъж могат да са горди със своите любимци.

Логично обаче идва въпросът " А в този момент накъде? ". Черно-белите много подвигнаха летвата със спечелването на Купата, елиминирането на Търнава и достойното показване против Страсбург. За момента това е прелестно и всички на Лаута са удовлетворени. Тези несъмнени триумфи обаче носят със себе си и много огромна отговорност.

Ако през февруари и март загуби от Септември на Лаута се одобряваха надали не като нещо обикновено или с махане на ръка от вида " мани ги, толкоз си могат ", то в този момент всяко разпределяне и проваляне от слабак би се приело на нож.

Последните три месеца на Локомотив би трябвало да са крайъгълен камък за едно надграждане и устойчиво одобряване измежду най-силните у нас. Президентът на клуба Христо Крушарски още преди реванша в Страсбург усети това и ангажира рожбата на клубната школа Георги Иванов (Гонзо) за състезателен шеф.

Този пост бе замразен, откакто Чавдар Цветков бе преквалифициран в консултант, а Сашо Станков де факто прекара три месеца на Лаута без пълномощия. Справка - доведеният от него Христо Златински, който бе натирен от треньора Акрапович незабавно след победния четвъртфинал против Етър.

Гонзо е властна натура и надали би разрешил такова отношение към един негов избор.

Точно постоянен и деятелен състезателен шеф липсва на Локомотив, с цел да може клубът да мине в нова орбита. От този началник ще се изисква да чертае тактиката на клуба с години напред и да ангажира реализатори за реализирането и. Георги Иванов има футболната осведоменост и силата да свърши тази работа.
Убеден съм, че Крушарски е обмислил добре последния си ход и няма да направи глупавата неточност на останалия непознат на футбола и след годишния си престой на Лаута Веселин Марешки.

Със сигурност новото начало на Георги Иванов на Лаута няма да е леко, само че пък той е образован мъж и знае по какъв начин да печели дребни и огромни борби. От него зависи по какъв начин ще накара и тези, които не утвърждават левскарското му минало, да минат на негова страна.



Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР