Още по темата: Пламна военният завод "Дунарит", евакуират работници Първа

...
Още по темата: Пламна военният завод "Дунарит", евакуират работници Първа
Коментари Харесай

Добра новина: Овладяха пожара в Дунарит

Още по тематиката: Пламна военният цех "Дунарит ", изтеглят служащи Първа версия за пожара в завод 110 на "Дунарит " СНИМКИ Последни вести за изключителната обстановка в "Дунарит "

Пожарът в завод за тротил във военния цех Дунарит, който избухна преди обяд, е сподавен, предава БГНЕС. Пожарът не е бил огромен, само че според ограниченията за сигурност всички чиновници на завода са евакуирани.

Няма заплаха за работещите в цех „ Дунарит “ и хората, живеещи в близост, след пожара, който пламна през днешния ден преди обяд в цеха за работа с взривни субстанции. Работниците и администрацията са евакуирани, като няма потърпевши хора.

Предприети за дейности за ограничение на нездравословните последствия от случая. Всички налични екипи на пожарната са ориентирани към мястото.

“В такива случаи пожарната влиза, когато пожарът затихне самичък, защото има заплаха от взривяване, без значение че количеството е към 1 звук, не е доста ”, изясни кметът на Русе Пламен Стоилов. По думите му става дума за индустриален завод и евентуално разбъркване на тротил с амониева селитра. “Какво се е предписание в този завод и какво се е произвеждало, може да каже единствено управлението на завода. Важното е, че няма експлозия ”, изясни той.

Децата в околните обитаеми места Николаево и Мартен са изведени от детските градини и учебните заведения.

Сигнал за случая е подаден към 11,00 часа тази заран, като към завода бяха ориентирани голям брой коли за спешна помощ и пожарни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР