Още по темата Петер Страчар поема управлението на GE в

...
Още по темата Петер Страчар поема управлението на GE в
Коментари Харесай

General Electric се готви да раздели бизнеса си

Още по тематиката
Петер Страчар поема ръководството на GE в Европа

Чешкият управител заменя Марк Хътчинсън като основен изпълнителен шеф и президент за района от 1 януари
17 яну 2018
General Electric понижава годишната си планирана облага

Корекцията във финансовите прогнози на компанията се дължи на едва показване през третото тримесечие
24 окт 2017
Активистът Нелсън Пелц ускорява въздействието си в General Electric

В борда на компанията влиза капиталовият шеф на фонда Trian, който държи 0.82% от индустриалния конгломерат
10 окт 2017 Под управлението на новия си общоприет шеф General Electric е на път да направи поредна смяна в досегашния си бизнес модел. Джон Фланъри разгласи, че компанията обмисля да раздели главното си поделение на няколко настрана търгувани сдружения, оповестява Financial Time. Причината за предвижданата смяна в корпоративната конструкция е да се обезпечи " поле за деяние за цялостното разрастване на бизнес капацитета " на въпросните браншове, до момента в който се поддържа " оперативна точност ".

General Electric ще изследва " най-хубавата конструкция или структури за нашия бизнес ", декларира Фланъри, като ще даде повече информация на вложителите напролет. Подобна смяна би станала единствено няколко месеца откакто той показа проекта си за преструктуриране, като групата се концентрира върху три съществени подразделения – авиация, сила и грижа за здравето.

Действията на Фланъри не престават стартирана от предшественика му Джефри Имелт политика по смяна в профила на бизнеса, като новият управител съобщи в края на предходната година, че ще продаде активи за 20 милиарда $. По времето на Имелт GE продаде застрахователния си бизнес и производството на пластмаси.

Призраци от предишното

Преди да разгласи желанията си за смяна на корпоративната конструкция, GE разгласи, че ще направи еднократно отписване за 6.2 милиарда $ през четвъртото тримесечие и ще би трябвало да задели 15 милиарда $ за идващите седем години, с цел да усили застрахователните запаси на подразделението GE Capital.

По този метод американската компания изненада вложителите с по-дълбоки от упованията проблеми на бизнес, от който мнозина смятаха, че към този момент се е отказала. Финансовият удар идва и в миг, когато конгломератът се пробва да се възвърне от известни стопански разтърсвания в основни пазари, като в следствие предходната година тя понижи изплащаните си дивиденти за едвам повторно в своята история.

В края на октомври също по този начин понижи прогнозните си облаги за фискалната 2017 година след едва показване през третото тримесечие. Корекцията се дължи на спад в приходите на компанията от производството на съоръжение за електропреносни мрежи, нефт и природен газ.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР