Още по темата: Първата ракета на България Виктория Томова победи

...
Още по темата: Първата ракета на България Виктория Томова победи
Коментари Харесай

Вики Томова отвя Корне, на ред е Наоми Осака

Още по тематиката:

Първата ракета на България Виктория Томова победи някогашната №11 в света Ализе Корне (Франция) в първия кръг на шампионата Toray Pan Pacific Open от категорията Premier в Осака, Япония с награден фонд 823 хиляди $. Мачът продължи 2 часа и 48 минути, а 24-годишната софиянка го завоюва след следващ поврат - 4:6, 6:3, 6:2. Преди това българката изоставаше със сет и в двата си квалификационни мача, само че стигна до крайните победи и място в главната скица. Новият триумф изпрати Томова против досегашната лидерка в международната класация и сегашна №4 в света Наоми Осака, двукратна носителка на трофеи от Голегия шлем.

В първия сет французойката имаше проблеми с кръвното налягане и в края му се наложи да вземе медицински таймаут. Въпреки неразположението тя продължи присъединяване си и даже съумя да завоюва тази първа част с 6:4. След това обаче 181-ата в света Томова откри ритъма си и до края не даде шансове на Корне. Мачът бе типична женския тенис борба, изпълнена с доста обрати и 17 пробива от общо 28 изиграни гейма.

Томова не е играла до момента против Наоми Осака. 21-годишната японка е родом от Осака и няма подозрение за коя от двете ще вика публиката в мача посред им. Тя стартира професионалната си кариера в тениса през 2013 година, като бързо се трансформира в изгряваща звезда с височината си от 180 см, тегло от 69 кг, мощен форхенд и мощен сервис.

За сполучливите си до момента игри Виктория Томова завоюва към този момент 78 точки за международната ранглиста
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР