Още по темата: Оставиха под домашен арест инспектора взел подкуп

...
Още по темата: Оставиха под домашен арест инспектора взел подкуп
Коментари Харесай

Задържаха полицейски инспектор с подкуп

Още по тематиката: Оставиха под домакински арест инспектора взел рушвет

Софийска градска прокуратура задържа и повдигна обвиняване на полицейски областен контрольор от София за приемане на рушвет , посредством изнудване чрез корист със служебното състояние.

Разследването по случая е почнало при започване на месец август 2019 година, когато жител е подал сигнал, че районният контрольор му е изискал сумата от 850 лева ., с цел да не му връчи по надлежния ред призовка за осъществено административно нарушаване на разпоредбите за придвижване по пътищата – шофиране с превишена скорост.

Срещу поисканата сума, служителят на полицията заречен да не извърши отговорностите си по работа, като по този метод обезпечи приключване на отминалостта за осъществена на административно-наказателната отговорност по отношение на жителя.

Обвиняемият е арестуван сега на приемане на подкупа за период от 72 часа.

Днес е импортирано искане в Софийски градски съд за постановяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.

Сумата е приобщена като материално доказателство.

За това закононарушение законодателят е планувал наказване отнемане от независимост от три до 10 години , санкция до 20 000 лева, отнемане от право да се заема избрана държавна или социална служба и право да се упражнява избрана специалност или активност.

Разследването по случая продължава.

Източник: Дарик
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР