Още по темата: Обрат! Тол системата не тръгва днес На

...
Още по темата: Обрат! Тол системата не тръгва днес На
Коментари Харесай

Представиха ТОЛ системата и новите бордови устройства

Още по тематиката: Обрат! Тол системата не потегля през днешния ден

На публично показване, проведено от “Интелигентни Трафик Систем ” - компанията, която основава и ще обслужва новата тол-система, бяха показани продуктите и методът на отчитане, което ще проработи в страната. “Марица ” беше единствената пловдивска медия, която получи покана за представянето и видя първа новите устройства за товарните коли.

Компанията е формален сътрудник на АПИ и в двата основни плана, свързани с трафика по републиканската мрежа - към този момент функциониращата система за електронните винетки за леките коли, както и новата тол система за товарните и лекотоварните транспортни средства.

Иван Георгиев, търговски шеф на компанията, увери всички, че системата, която ще се употребява в страната, е най-модерната в цяла Европа и с нея работят редица западни страни като Германия и Белгия. Самата тол система няма да изисква прекъсване и закъснение при курсовете.

Таксуването ще става на база няколко съставния елемент - брутно тегло на транспортното средство, емисионен клас, брой оси на автомобила, клас на пътя, който се употребява. От “Интелигентни Трафик Систем ” подчертаха, че те намат отношение към крайните цени и тежестта на всеки съставен елемент към крайната цена.

За първи път бяха показани и бордовите устройства, които ще бъдат инсталирани в транспортните средства и ще регистрират изминатите километри и маршрут. Те дават информация в действително време, както към централната система, по този начин и към съответния транспортьор, в чийто камион е инсталирана системата.

От “Интелигентни Трафик Систем ” увериха, че компанията ще работи интензивно освен с АПИ и способените органи, само че и с всеки транспортьор, с цел да може системата да проработи безпрепятствено още от първия ден. От компанията разясниха, че всички периоди и цени се дефинират от АПИ и компанията няма отношение към тях, а само към технологията и поддръжката на системите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР