Още по темата: Най-древният град Европа - Пловдив, който същевременно

...
Още по темата: Най-древният град Европа - Пловдив, който същевременно
Коментари Харесай

Теди Салпаров: В Пловдив е най-решителният тест за отбора

Още по тематиката:

Най-древният град Европа - Пловдив, който в същото време се явява и Столица на европейската просвета 2019, още веднъж ще се окаже сцена на решителни борби, този път на волейболен терен. Мъжият народен тим на България ще излезе в зала " Колодрума " за дуели от последна седмица от Волейболната лига на нациите (28-30 юни). Събитието е извънредно значимо за " лъвовете ", тъй като ще бъде последният тест на тима преди олимпийската подготовка през август. В същото време противниците на България в група 19 са едни от най-хубавите в света - бронзовият медалист от международното състезание в България и Италия през 2018 година и шести сега в общото класиране на Лигата - Съединени американски щати, четвъртият от международното състезание 2018 и притежател на бронз от Европейското 2017 - Сърбия, както и лидерът в таблицата на Волейболната лига на нациите и извънредно напредващ отбор на Иран.

България сподели неуверении и неуверени изяви до момента в шампионатите от международната конкуренция, а Силвано Пранди бе извънредно неудовлетворен от показаното на терена. Сега в Пловдив се чака италианския селекционер да повика всички опитни състезатели, които получиха отмора първоначално. България ще играе в зала " Колодрума " с целия капацитет и ще бъде показана в цялостния си искра, като почитателите ще станат очевидци на страхотни борби.

Либерото на националите Теодор Салпаров , който е " сърцето и душата на лъвовете " се заръща в състава за шампионата, а ето какво сподели опитният волейболист преди значимото тестване:

- Здравей Теди, какво правиш сега, по какъв начин се чувстваш?

- В София съм и повеждам подготовка. Всички, които не сме на шампионатите от Волейболната лига на нациите упражняваме. Може да се каже, че за този интервал, в който не пътувах, презаредих батериите, тъй като на моята възраст нуждая се от това. С оглед на тежките шампионати, всички опитни играчи, а някои към този момент сме и по-стари (усмихва се) имат потребност от малко отдих и презареждане. Почивка е мощна дума, тъй като ние поддържаме интензивно форма. Здравословно може да се каже, че съм добре, обаждат се някои болежки и остарели контузии, само че това е обикновено.

- Ще те забележим ли в състава на България в Пловдив?

- Да. Очаква се Силвано Пранди да събере всички най-опитни състезатели за шампионата в Пловдив, ще се причислят и Виктор Йосифов, и Ники Николов. Надявам се в последната седмица да покажем равнище и боеспособност пред родна аудитория.

- Турнирът е финален от Лигата, само че идват доста класни противници, твоите упования пред родна аудитория?

- Никой не се и съмнява, че ни чакат сложни и тежки борби. Въпреки, че се събираме опитните състезатели, не би трябвало да има прекомерно огромни упования, без значение, че сме домакини. Да, излизаме да се борим за победи и ще създадем всичко допустимо да се представим на равнище. Но главното е да забележим по какъв начин ще стоим на игрището. Да усетим играта, да възвърнем синхрона и взаимоотношенията между тях. Тези три мача са доста значими за нас. Те ще бъдат една генерална подготовка за идната олимпийска подготовка във Варна. Двубоите ще бъдат част от подготовката и излизаме да създадем всичко допустимо за триумф.



- България обаче сподели нерешително и неубедително показване до момента, натрупахме загуби, твоят коментар?

- Това е обикновено, тъй като става преход сред поколенията. Влизат млади състезатели. Дава се късмет на играчи с по-малко опит, или такива, които в този момент дебютират с националния тим. Всички други страни вършат същото сега, дават отмора на опитните и залагат на нови състезатели. Да, загубите са неприятни, само че това е пътят, който би трябвало да се извърви. Само в такива същински борби и сложни мачове се натрупа опит. Само по този начин се реализира израстване. Без да си горял няма по какъв начин да изградиш темперамент, няма по какъв начин да се формираш като огромен играч.

- Ще резервира ли България мястото си във Волейболната лига на нациите?

- Да! Ще го резервира, тъй като България заслужава да е измежду най-хубавите в света.

- Пловдив приема за първи път шампионат от Волейболната лига на нациите, очакваш ли поддръжка?

- Естествено. Пловдив също, като Варна е волейболен град. Доказа го със страхотната организация по време на Шампионската лига, със страхотната публиката, която поддържаше волейболистките на Марица. В Пловдив имат и опит за огромни интернационалните надпревари, и многочислени почитатели на волейбола. Така че чакам залата да е цялостна, а ние от своя страна ще дадем всичко по силите си да се представим почтено и да зарадваме цялата ни общност.



- Оптимист ли си за олимипийската подготовка?

- Да, всички сме оптимисти. Ако не вярвахме, че имаме сили да се борим и да успеем, нямаше да сме тук, да се готвим. Всичките ни старания са ориентирани към олимпийската подготовка във Варна и класиране за Токио 2020. А това минава през шампионата в Пловдив естествено, тъй като отново споделям, че този шампионат ще е решителен тест за нашия отбор. Олимипиадата е страхотна страст, необикновено преживяване, което е цел за всеки играч. Няма волейболист който да не мечтае за това. Аз също и мощно се надявам да мога да завърша кариерата си на олимпийските игри. Затова ще създадем всичко допустимо да успеем. Сигурен съм, че в случай че се класираме - тъй като това е по-трудното, там може и орден ва вземем!/bgvolleyball.com
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР