Още по темата: "Натура 2000" - защо се сви знаков

...
Още по темата: "Натура 2000" - защо се сви знаков
Коментари Харесай

Гьоте институт за Натура 2000: Истинската причина е...

Още по тематиката: "Натура 2000 " - за какво се сви знаков план на Пловдив 2019

След реакцията на еколозите „ Марица ” насочи наново питане към Гьоте институт. Този път оттова признаха, че въобще не са били правени действия за координиране по „ Натура 2000 ”, а аргументите за измененията в плана са други. Ето изказването на организацията:

„ Както беше упоменато в първото ни писмо, аргументите за отхвърли на двамата архитекти от концепцията за изграждане на мост над река Марица са сложни и разнородни. На първо време самите създатели са се отказали от концепцията за изграждане на мост, преди Гьоте институт въобще да се включи. Основната причина е неналичието на време и задоволително финансов запас. Към нея се прибавят и всички възможни затруднения - освен свързани с екологични условия, само че и с инженерни, условия за сигурност и други, както бяхме осведомени от фондация „ Пловдив 2019 “. Когато Гьоте институт взема решение да се включи като главен уредник на плана и да продължи концепцията на немските художници, той към този момент е с фокус върху работата с общности, а не върху създаване на огромни структури като мост. Поради тази причина ние не сме правили каквито и да било инспекции или запитвания за такава конструкция. Проектът е доразвит с немските художници и локални сътрудници в посока на търсене на съответни потребности на общността.

Важно е да се подчертае още веднъж: планът „ Изграждаме дружно “ е финансиран от Гьоте институт без финансовата помощ на фондация „ Пловдив 2019 “. В този смисъл ние нямаме ангажимент към приложения, с които той е бил оценен по отворените предложения там. Той е бил развъртян и финансиран от нас във типа, в който се осъществя сега. Ние нямаме ангажимент към фондация „ Пловдив 2019 “ или други институции в град Пловдив, защото планът ни е самостоятелен и финансиран без обществени средства от града. Но за нас беше значимо той да се реализира в границите на програмата на Европейска столица на културата, защото нейните цели и концепции се припокриват с нашите програмни цели за интервала и считаме, че по този начин способстваме за осъществяването <210>. Неслучайно сме вложили толкоз ексклузивен запас и старания, защото сме пределно наясно с значимостта на този европейски план ”.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР