Още по темата Народът срещу Facebook 15% от американците във

...
Още по темата Народът срещу Facebook 15% от американците във
Коментари Харесай

Facebook ще показва повече новини от приятели, отколкото от медии и компании

Още по тематиката
Народът против Фейсбук

15% от американците във Фейсбук не харесват обществената мрежа
5 яну 2018
Зукърбърг: Глобализацията и технологиите отварят дълбока пропаст на разделяне в Съединени американски щати

Според съоснователя на Фейсбук епидемията от опиоиди е освен проблем на публичното здраве, само че и трансформира държанието на хората във връзка с политиката
13 ное 2017 Фейсбук възнамерява основни промени във връзка с информацията, която потребителите ще виждат в новинарския си поток. Публикациите на приятелите ни ще бъдат с преимущество по отношение на тези на медиите и бизнеса. Този преход най-вероятно ще понижи времето, което хората прекарват в обществената мрежа, оповестява Bloomberg

Промените в показваното наличие са " положителни за хората "

В обява през вчерашния ден основният изпълнителен шеф на компанията Марк Зукърбърг съобщи, че противоположната връзка от потребителите демонстрира, че " общественото наличие изтласква персоналните моменти, които ни карат да се свързваме между тях ". Той сподели, че екипът му ще работи по посока на това двата милиарда консуматори на обществената мрежа да намират наличие, което ще докара до по-значими обществени взаимоотношения сред тях.

" Чрез тези промени чакам, че времето, което хората прекарват Фейсбук, ще намалее ", написа Зукърбърг. " Но също по този начин чакам, че времето, което прекарват във Фейсбук, ще бъде доста по-ценно. И в случай че създадем нещата вярно, имам вяра, че това ще бъде добре за общността и бизнеса ни в дълготраен проект. "

От компанията настояват, че задачата на измененията е хората да се усещат по-добре, откакто са посетили обществената мрежа, което ще бъде реализирано посредством поощряване на взаимодейсвията с околните.

Фейсбук vs Fake news

Миналата седмица Зукърбърг съобщи, че новогодишното му заричане за 2018 година е да " поправи " обществената мрежа, която е основал. През 2017 година Фейсбук беше подложен на остра рецензия във връзка с разпространяването на подправени вести и усилването на възгледите на потребителите си по обществени и политически въпроси. Компанията беше упрекната, че логаритмите ѝ за асортимент на информация може да са отдали приоритет на подправени вести и по този метод да са повлияли на президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година

През предходната година Фейсбук разкри акция, финансирана от Русия, за разпространение на дразнещи и крайни обществени и политически послания в мрежата. Според обществената мрежа рекламите не подкрепяли избрани политически фигури, а по-скоро наличието им било на разнообразни тематики, в това число миграцията, расовата дискриминация и проблемите с правата на разнообразни маргинални групи.

" Това е самопризнание за проблемите, пред които са изправени обществените мрежи по отношение на токсичното наличие ", сподели Брайън Вийзър, анализатор в Pivotal Research Group. " Хората са разочаровани от разкритията за Русия и подправените вести и към този момент не се ангажират. "

Какво ще се случи с рекламите?

Фейсбук продължава да усилва приходите си от реклама, като обществената мрежа остава желана платформа от рекламните организации. Последните промени във връзка с наличието няма да окажат въздействие върху рекламите. Те засягат единствено бизнес и медийно насоченото наличие оповестено от страници и други хора.

В записка по-рано тази седмица Вийзър заяви данните на Nielsen, показващи, че през септември - последния месец, за който има информация, потреблението на обществената мрежа не е посочило растеж за втори следващ месец.

" Фейсбук към този момент изпитва спад в потреблението и компанията реагира на този спад с последните промени ", сподели Вийзър. " Това, което вършат, може да не се отрази добре на бизнеса в кратковременен проект, само че е вярното нещо в дълготраен. "

Популярността и потребителският растеж на Фейсбук се повишиха от основаването на мрежата през 2004 година, когато тя представляваше онлайн албум и бюлетин за студенти. В ранните години на компанията, новинарският поток беше трансфорат в актуализация за персоналните действия на приятелите ни. Месеци преди компанията да стане обществена през 2012 година, Фейсбук стартира да предлага " спонсорирани реклами " в излъчванията на потребителите и през същата година пусна реклами и на мобилните устройства. Оттогава годишните доходи от продажби са се нараснали от 5.1 милиарда $ през 2012 година до 40.2 милиарда $ през 2017 година

Не толкоз нови промени

Промените, обявени в този момент, не са напълно нови - Фейсбук пренасочва наличието от новинарския поток към изявления на другари и надалеч от тези на медии и бизнеси в продължение на повече от година. С последната смяна логаритъмът на Фейсбук ще даде приоритет на изявленията, които провокират полемики или въодушевяват хората да споделят и реагират.

Голяма част от тактиките на марките и медийните компании е да разгласяват публикации и видеоклипове от страниците си, с цел да ангажират потребителите - неща, които не се смятат за " смислени взаимоотношения " сред хората. Ограничавайки тези постове от марки и компании, може да изложи на риск приходите, сподели Джеймс Чакмак, анализатор в Monness Crespi Hardt & Co.

Въпреки че връщането към персоналното взаимоотношение сред потребителите може да не значи по-малко платени реклами в новинарския поток на потребителите, всяко понижаване на ангажираността и вниманието въпреки всичко може да докара до по-малко доходи от реклами. Травис Паркър Мартин е съосновател на Bootkik, основан в Калгари стартъп, който приписва по-голямата част от растежа на бизнеса си на наличието си в мрежата. Повече от 90% от маркетинговия бюджет на стартъпа e изразходван за реклами във Фейсбук. Предвид известието на Зукърбърг от четвъртък Мартин сподели, че счита да понижи доста този %.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР